RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfyll Mortens drøm


Blinde Morten Tollefsen, som bor på Tangerud i Bydel Stovner, håper lokalbefolkningen i Groruddalen vil hjelpe ham å oppfylle drømmen om skitur på Svalbard. Her sammen med førerhunden Baltus (8).
Blinde Morten Tollefsen, som bor på Tangerud i Bydel Stovner, håper lokalbefolkningen i Groruddalen vil hjelpe ham å oppfylle drømmen om skitur på Svalbard. Her sammen med førerhunden Baltus (8). Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Blinde Morten Tollefsen drømmer om de store naturopplevelsene. Nå kan du hjelpe ham å nå målet om å gå på ski over Svalbard.

LINDEBERG: Morten Tollefsen (44) er født med netthinnesykdommen Retinitis Pigmentosa, som gir sterke synshemminger eller blindhet.

Men blindheten hindrer ikke Tollefsen, som er bosatt på Tangerud i Bydel Stovner, fra å være lidenskapelig opptatt av å være i naturen.

Nå håper han å få sin støre drøm om å gå på ski på Svalbard oppfyllt gjennom Norsk Tippings «Vi gir drømmen en sjanse». Men for at drømmen skal gå i oppfyllelse trenger han din stemme.

På tide

Tollefsen er tidligere skiskytter, med flere deltakelser i Paralympics under beltet.

Han er gift, har to barn på 10 og 16 år, og i 1999 startet han også firmaet Media LT på Lindeberg, som utvikler programvare rettet mot barn og personer med funksjonshemminger.

I desember ble han oppmerksom på Norsk Tippings konkurranse, hvor personen som får flest stemmer får oppfylt sin drøm.

– Jeg merka meg tilfeldigvis telefonnummeret på TV og tenkte at nå skal jeg sende inn ønsket jeg har hatt så lenge, sier Tollefsen.

Store forberedelser

Utfordringen Tollefsen står ovenfor når han er ute i naturen er at han alltid må ha med seg en ledsager. I tillegg krever en skitur på Svalbard store forberedelser av forskjellig art.

– Det er mange praktiske ting som gjør det vanskelig, og som gjør det flere ganger så dyrt, sier han.

Tollefsen sier drømmen om Svalbard har eksistert siden ungdommen.

– Det er en del av Norge jeg aldri har fått oppleve. Jeg drømmer om å være ute i arktisk klima, sove i telt, egentlig hele naturopplevelsen, sier han.

Se videoer

For å hjelpe Morten med å få oppfyllt drømmen kan du gå inn på Norsk Tippings nettside og stemme på ham. Du kan også se videoer av alle deltakerne i «Vi gir drømmen en sjanse».

Tollefsen forteller at alle deltakerne kan stemme på seg selv så mye de vil. Uheldigvis for ham støtter ikke Norsk Tippings nettside skjermleseren som Tollefsen trenger for å stemme.

– Jeg aner ikke hvordan jeg ligger an i forhold til de andre. Det blir veldig spennende, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere