*Nettavisen* Nyheter.

Oppgitt over dårlig rydding

Flere av turveiene på Tonsen er fortsatt fulle av grus, til tross for at kommunen har hatt "vårrengjøring".

tonsen: Ryddesjauen som hvert år foretas av Oslo kommune er mangelfull og for dårlig. Det mener Gunnar Falck Engelstad fra Tonsen. Han går tur hver eneste dag i området rundt Tonsen kirke. Han er oppgitt over at det ikke blir rengjort skikkelig. Noen steder er veiene fulle av grus, mens det rett ved siden av er skinnende rent.
Det er mange av oss som går tur i dette området. Gangveiene er fulle av grus og er ikke blitt feid rene, sier han oppgitt.

Kontaktet kommunen

Pensjonisten har opplevd dette problemet flere år på rad. For et par år siden tok han skriftlig kontakt for å få fjernet noe bøss som lå gjemt under ei buske. Siden har ingenting skjedd.
Det er merkelig at man skal måtte gå til media for å få gjort ting. Friluftsetaten lovte å ordne opp i 2005, men det har ikke skjedd noenting. Jeg blir forbasket over denne sendrektigheten, raser han, mens Lokalavisen Groruddalen blir med på en liten befaring i området. Kommunen har satt ut vårryddingen på privat anbud. Det er tydelig at noen firmaer har ryddet, mens andre har "glemt" det.
Du ser jo tydelig skille asfalten. Det kan da ikke koste all verden å gå over med en feiemaskin? Eldre går over ende og jeg har sett episoder med unger som ramler på sykkel. Dette må kommunen gjøre noe med, krever Tonsen-mannen.

Manglelfullt vedlikehold

Falck Engelstad trives godt i området, som er rikt på grønne lunger, parker og turstier. Alt ligger til rette, men vedlikeholdet mangler. Før var det benker og søppelstativer langs veiene. Disse glimrer med sitt fravær.
Jeg forstår at benker kan være utsatt for hærverk, men det må settes opp igjen. Når steder begynner å se søplete ut, så får du en runddans. Særlig ungdom tenker som så. Når kommunen ikke klarer å holde orden, er det vel ikke så farlig om jeg roter, spår han.
Dette høres ikke bra ut, sier informasjonssjef i Friluftsetaten Anne Åkervik, i en kommentar. Hun hevder problemet skyldes motorhavari på en maskin.
De har glemt å ta ferdig, men gjør det forhåpentlig nå.
Eldre går over ende og jeg har sett episoder med unger som ramler på sykkel
Gunnar Falck Engelstad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.