RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refstadveien og Brobekkveien blir oppgradert, kunne Jøran Eilertsen i Samferdselsetaten fortelle.
Refstadveien og Brobekkveien blir oppgradert, kunne Jøran Eilertsen i Samferdselsetaten fortelle.

Oppgraderer tverrforbindelse

Refstadveien og Brobekkveien blir ny.

BJERKE: Politikere og beboere i Bydel Bjerke fikk mandag kveld presentert planene om å ruste opp tverrforbindelsen mellom Trondheimsveien og Østre Aker vei til "miljøprioritert gjennomkjøring".

Planene innebærer at det etableres en gjennomgående gangvei på høyre side av veien når man kjører opp fra Østre Aker vei, samt et sammenhengende fortau på venstre side. I tillegg skal antall avkjørsler reduseres, og det blir satt opp flere støyskjermer langs veien.

Ikke redusert trafikk

Jøran Eilertsen i Samferdselsetaten la fram planene for bydelspolitikerne og andre tilhørere i Miljø- og samferdselskomiteens møte sist mandag.

Vi har jobbet med denne planen i cirka ett år nå. Reguleringsplanen er varslet, og nå jobber vi videre med detaljene, sa Eilertsen.

Han understreket at det ikke er noe mål å redusere trafikken i Brobekkveien og Refstadveien. Til det er tverrforbindelsen for viktig.

Mange innspill

Bydel Bjerke hadde i forkant av møtet invitert beboerne til å møte opp og stille spørsmål om veiprosjektet.

Både Oslo Elveforum, Groruddalen Miljøforum og flere lokale velforeninger tok utfordringen på strak arm og stilte opp med både rosende kommentarer og kritiske spørsmål.

Trafikk, miljø og parkeringsplasser var gjengangere i spørsmålene, i tillegg til spørsmål om nærmere detaljer i planene.

Frist for innspill til planene er førstkommende fredag. Bjerke bydelsutvalg har fått utsatt frist og vedtar sin uttalelse i BU-møtet torsdag 29. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere