RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppklaringer med målrettet innsats


Hver høst retter politiet fokus på trafikksikkerhet i forbindelse med skolestart. Det handler om å hjelpe barna i trafikken og å få foreldre til å følge trafikkreglene.
Hver høst retter politiet fokus på trafikksikkerhet i forbindelse med skolestart. Det handler om å hjelpe barna i trafikken og å få foreldre til å følge trafikkreglene.
Politiet har gjort opp status for 2007. Vi har vært nødt til å prioritere mellom sakene, sier stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud.

MANGLERUD: Hovedfokus har vært satt på ungdoms- og voldssaker. På disse viktige sakene har vi også krav om kort saksbehandlingstid, sier stasjonssjefen.

Vold

Vi ser at vi har hatt en økning i voldssakene generelt, spesielt familievoldssaker og saker hvor ungdom under 18 år har vært involvert. Dette bekymrer oss.

Spesielt familievoldssakene er tunge og ressurskrevende. Stasjonen har aldri skrevet så mange meldinger til barnevernet som i 2007.

Gro Smedsrud nevner også konfliktene i ungdomsmiljøer.

Disse sakene forsøker vi å løse ved bruk av konfliktmegling samtidig blir det tett oppfølging fra vår side.

Vinning

Det positive har vært at antall vinningssaker har gått ned, spesielt er dette innbrudd og tyveri fra motorvogn samt bilbrukstyveri. Her har vi gledelige små tall i forhold til sentrum av Oslo, sier Smedsrud.

Vi har også hatt en stor nedgang i antall grovt tyveri fra bolig. Vi hadde i sommer en oppgang, men med målrettet innsats klarte vi å oppklare tyveriene og pågripe de unge gjerningsmenne.

Nordstrands Blad fulgte i sommer innbrudds-seriene på Tiriltoppen på Holmlia. Dette var et av de stedene Manglerud-politiet satte inn store ressurser, og det gav resultat. Det tok ikke veldig lange tiden før gjerningsmennene ble sirklet inn og tatt. Da berømmet politiet også måten borettslaget taklet saken på både med å holde politiet informert om hva som skjedde og de ga beboerne informasjon.

Siden i sommer har det kun vært sporadiske tilfeller av innbrudd, forteller Gro Smedsrud.

Anmeldt og oppklart

Hvordan er forholdet anmeldte forhold og antall oppklaringer dere har hatt?

Vi har hatt en økning av anmeldte forhold på grovt tyveri fra person, altså lommetyverier, svarer stasjonssjefen.

Antall anmeldte skadeverk er på samme nivå som i 2006.

Når det gjelder oppklaringprosenten til Manglerud politistasjon, er den svakt forbedret sammenlignet med 2006.

Antallet av anmeldte straffbare forhold i Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand var i 2007 på 7575, og tilsvarer en nedgang på 456 saker sammenlignet med foregående år.

Budskap til publikum

Mye skjer i løpet av et politiår, men en del kunne publikum kanskje avverget. Stasjonssjef Gro Smedsrud har nevnt det tidligere, men har budskap som ikke kan nevnes for ofte:

Selv om man opplever at politiet henlegger saker, må publikum vite at vi er avhengig av at de likevel anmelder for at vi kan utnytte kunnskapen til å sette inn de rette tiltakene for å forebygge at en ny hendelse skjer. Dette gjelder i forhold til tid, sted og hvordan hendelsene har skjedd.

Publikum må fortsatte være flinke til å sikre seg selv og sine eiendeler. Ikke ta ut for store pengebeløp om gangen. Bær pengene helst i innerlomme. Tyvene ferdes som regel på sentere og kommunikasjonsmidler. Dette er steder der publikum nødvendigvis tar opp lommebok og betaler.

Det burde være en selvfølge, men det sluntres mye.

Sikre din egen bolig ved å lukke og låse. Og til slutt:

- Ikke oppbevar verdisaker i parkerte biler. Dette har folk blitt mye bedre på, og kan være årsaken til vår nedgang, sier stasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere