RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opplev en natt i drabantbyen


Her er et eksempel på hvordan det vil se ut i den ferdige filmen.
Her er et eksempel på hvordan det vil se ut i den ferdige filmen. Foto: FOTO: Fra prosjektbeskrivelsen
Med Groruddalens blokker i hovedrollen, har videokunstner André Chocron forsøkt å gjøre drabantbyen levende om natten.

GRORUDDALEN: «Lyshus» er navnet på videokunstprosjektet til Andre Chocron hvor han skal dokumentere en natt i Groruddalen.

Fokuset hans er blokkene, og ved å bruke en effekt som kalles timelapse, kan man oppleve et helt døgn i løpet av noen få minutter.

«Dagen går mot kveld og beboerne på Haugenstua kommer hjem fra jobb. Mørket senker seg over drabantbyen, og vinduene blir etterhvert som store firkantede lyspunkter i mørket. I hver sin unike fargenyanse og lysstyrke danser lyspunktene urytmisk ettersom beboerne slukker og tenner lys, lamper og fjernsyn. Den energiske aktiviteten avtar ettersom det blir natt, lysene slukkes en etter en når det blir leggetid og snart er alle vinduene mørklagte. Stillheten har senket seg over Haugenstua.»

Slik beskriver Chocron prosjektet i beskrivelsen, og Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for Groruddalssatsingen, er spent på resultatet.

– Vi har merket oss at stadig flere ser positivt på drabantbyarkitekturen, og vi håper at denne filmen kan bidra til å øke interessen for de flotte blokkene i Groruddalen, sier han.

André Chocron begynner filmingen snart, og det ferdige produktet vil du kunne se på nettsidene våre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere