RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opplev Max Manus


 
 
I forbindelse med storfilmen Max Manus har Norges Hjemmefrontmuseum laget en ny utstilling viet motstandsmannen.

På Norges Hjemmefrontmuseum vil besøkende få se Max Manus sine personlige eiendeler, deriblant de originale tegningene for babytorpedoer og limpetminen som senket slaveskipet Donau. Sykkelen, uniformen og medaljen som tilhørte Manus er også blant de personlige eiendelene som vises i utstillingen.

Filmen om Max Manus er basert på historien om motstandsmannen, og følger Manus sin kamp for frihet fra krigsutbruddet gjennom okkupasjonstiden og fram til fredssommeren. I tillegg til å oppleve berettninger på kinolerretet, kan interesserte nå få et bedre innblikk i historien om Max Manus ved Norges Hjemmefrontmuseum.

Ved hjelp av lydklipp, bildeserier, tekster, gjenstander og livaktige modeller levendegjør Norges Hjemmefrontmuseum viktige hendelser og tema fra den norske okkupajonshistorien, og tar besøkende med på en omfattende reise fra 2. verdenskrigs forspill, invasjon og motstandskamp fram til frigjøring og fred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere