RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haidar Hussain (t.v.) og Ali Ayaz Shafa er i lagmannsretten funnet skyldig i forsettelig drap på Anne Marit Søgård. Dermed ble dommen fra tingretten opprettholdt.
Haidar Hussain (t.v.) og Ali Ayaz Shafa er i lagmannsretten funnet skyldig i forsettelig drap på Anne Marit Søgård. Dermed ble dommen fra tingretten opprettholdt. Foto: Politiet

Opprettholdt tingrettens dom

Aktor klarte ikke overbevise juryen om at Torshovdrapet ble begått med overlegg.

BORGARTING LAGMANNSRETT/TORSHOV: Haidar Hussain (25) og Ali Ayaz Shafa (23) ble funnet skyldig i forsettelig drap, mens juryen frifant den 23 år gamle mannen som sto tiltalt for medvirkning til drap.

Dermed opprettholdt lagmannsretten dommen fra tingretten på forsettelig drap, og frifinnelsen av 23-åringen.

Lettet

Det var tre tydelig lettede tiltalte som mottok kjennelsen fra juryformannen i ettermiddag.

- Min klient er frifunnet for andre gang nå. Det er ikke så mange som blir det. Mange år av hans liv sto på spill og både han og hans forsvarer er jo lettet, sier Fritjof Feydt som forsvarer den 23 år gamle mannen som sto tiltalt for medvirkning til drapet.

Aktoratet mente 23-åringen sto vakt utenfor Østgaards gate 6 mens Hussain og Shafa var oppe i leiligheten.

Medhold i innsigelser

Både Hussain og Shafa risikerte å bli dømt tillovens strengeste straff, 21 års fengsel, men juryen fant ikke hold i bevisene for å finne dem skyldig i overlegg i forbindelse med drapet.

- Vi er tilfreds med avgjørelsen. Den er i overensstemmelse med det vi ba om. Vi er fornøyd med at domstolen i begge innstanser har hørt på våre innsigelser om at dette ikke var planlagt, sier Marius Dietrichson som er forsvarer for Haidar Hussain.

- Riktig å ikke dømme for overlegg

Også Ali Ayaz Shafas forsvarer, Morten Furuholmen, er fornøyd med juryens beslutning.

- Dette er en gjentakelse av tingrettens dom, sånn sett har ikke aktor fått medhold i anken. Det er riktig å ikke dømme for overlegg. Jeg tar det til etterretning at min klient blir dømt for psykisk medvirkning, noe som etter midt skjønn er i nedre sjikt, sier Morten Furuholmen til Østkantavisa.

Ali Ayaz Shafa løsnet ikke skudd mot Anne Marit Søgård, men var med Hussain opp i leiligheten, og løsnet skudd mot John Hongslo, som ble alvorlig skadd etter å ha blitt truffet 15 ganger i kroppen av kuler fra Shafa og Hussains pistoler.

Shafa ble også funnet skyldig i å ha båret våpen på offentlig sted uten aktverdig grunn.

- Må forholde oss til avgjørelsen

Påtalemyndighetene mente drapet var begått med overlegg, men fikk ikke medhold av juryen i dette.

- Påtalemyndighetene hadde sitt syn på saken og fremmet det. Nå må vi bare forholde oss til avgjørelsen, sier aktor, konstituert statsadvokat Berit Johannessen.

- Er du skuffet?

- Vi er verken skuffet eller glad, det er ikke vår jobb, sier Johannessen.

Endelig dom tirsdag

Torsdag og fredag fortsetter saken i lagmannsretten.

Det skal prosederes både for straffeutmålingen og for erstatningskravene som er fremmet at Anne Marit Søgårds mor og datter og av John Hongslo.

Endelig dom i saken vil trolig blir avsagt på tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere