Opprykket glapp for Olden & Co

De beste: Sondre Olden ble kåret til turneringens beste forward. Her sammen med den tyske kapteinen Konrad Abeltshauser som ble kåret til den beste backen. Mathias Niederberger, også han fra Tyskland, ble kåret til den beste målvakten i turneringen.

De beste: Sondre Olden ble kåret til turneringens beste forward. Her sammen med den tyske kapteinen Konrad Abeltshauser som ble kåret til den beste backen. Mathias Niederberger, også han fra Tyskland, ble kåret til den beste målvakten i turneringen. Foto: Foto: Thomas Granerød

Talentet Sondre Olden fra Manglerud var på isen da Tyskland slo Norge 5-3 i opprykkskampen i U20 VM.

Senket Norge: David Elsner jubler for Tyskland sitt femte mål mot Norge.

Best mot Tyskland: Norges sisteskanse Lars Volden fikk prisen for beste norske spiller mot Tyskland.

Garmisch-Partenkirchen,Tyskland:

Norge hadde åtte spillere fra Manglerud ned til VM.

Lars Volden, Kenneth Sørli Eriksen, Emil Lindberg Frøshaug, Sondre Olden, Espen Fanøy Salo, Jonas Knutsen, Markus Søberg og Ole Daniel Setsaas har alle spilt eller spiller for Manglerud Star.

– Det er ganske imponerende og sier alt om hvor bra det jobbes med bredden i klubben, sier målvakt Lars Volden som til daglig spiller i den finske klubben Espoo Blues.

Volden ble forøvrig meget fortjent kåret til sitt lags beste i kampen mot Tyskland.

Olden hedret

Sondre Olden ble også til de grader hedret denne lørdagen.

Erie Otters-spilleren ble kåret til mesterskapets beste forward, en enorm utmerkelse for spilleren som er draftet av Toronto Maple Leafs i NHL.

– Veldig hyggelig med en slik pris, men jeg skulle så mye heller ha vunnet kampen, forteller supertalentet til Nordstrands Blad.

Med tanke på at Norge U20 nesten ikke har hatt samlinger i forkant av VM, så er det utrolig sterkt å være så nære et opprykk.

– Joda, vi kan vel være fornøyde med at vi gjorde en grei turnering, veldig synd at vi ikke kunne ha spilt litt kamper sammen med landslaget før VM. Vi kunne jo ha møtt noen førstedivisjonslag eller liknende for å få oss litt matching, sier Olden litt oppgitt.

A-landslaget neste

– Hvordan ser dere på turneringsuka totalt sett da gutter?

– Tyskland var nok det beste laget, i hvert fall på papiret, men vi spilte også en god kamp. Mot Slovenia fredag så spilte vi vår beste kamp, men før det så var vi veldig ujevne, forklarer målvakt Volden.

-– Det er mulig vi også undervurderte noen av lagene vi møtte, svarer Olden.

Både Lars Volden og Sondre Olden er nå ferdige med U20-laget, ergo var det også en litt vemodig aften i Tyskland;

– Ja, nå er det slutt. Vi får satse på A-landslaget fremover, avslutter gutta med et smil.

Norge var nærme

Norge var fattige fem minutter fra å kunne heve armene i triumf - i stedet vant Tyskland med 3-5 i opprykkskampen lørdag kveld.

Da Tyskland gikk opp til 0-2 med en spiller mindre på isen etter 29 sekunder av midtperioden, virket det svært vanskelig å nå målet om opprykk til neste sesongs A-VM.

Norge våknet

Men, så våknet Norge til liv og fikk fortjent redusering ved tidligere Manglerud Star-spiller Ole Daniel Setsaas, fire minutter før den siste pausen.

Da så Jonas Knutsen, også han fra Manglerud, satte inn utlikningsmålet fem minutter ut i den siste perioden stilnet det betraktelig blant de 1628 tilskuerne i Olympia Eissportzentrum.

Kun minuttet senere så eksploderte den norske supportergjengen på tribunen da Mathias Trettenes ga Norge ledelsen - akkurat da var Norge vinnere av turneringen.

Alt gikk galt

Men dessverre så gikk det veldig galt fem minutter før slutt.

Konrad Abeltshauser satte inn 3-3, før Norge klarte å pådra seg to mann i utvisningsboksen. Dette utnyttet Tyskland til fulle og scoret to ganger mot etter hvert sjanseløse nordmenn.

Dermed ble det ikke noe opprykk for det norske laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.