*Nettavisen* Nyheter.

Oppsal klare for fest

I morgen kveld braker det løs på Oppsal Arena. Daglig leder Ole Anders Arntsen (f.v.), spillerne Mats Solvang og Marlon Wayne Hylton, samt trener Kjell Magnussen, gleder seg vanvittig.

I morgen kveld braker det løs på Oppsal Arena. Daglig leder Ole Anders Arntsen (f.v.), spillerne Mats Solvang og Marlon Wayne Hylton, samt trener Kjell Magnussen, gleder seg vanvittig.

Oppsal Fotball ser frem til en festaften når VIF kommer til cupkamp torsdag – 28 år siden Oppsals nesten-bombe mot nettopp "Enga".

TRASOP: Sist gang Oppsal var i 1. runde i cupen – i 1982 – var også Vålerenga på besøk på Trasop. Da ledet Oppsal 2-0 til pause, men tapte til slutt 2-3. Nå er det duket for en ny storkamp på Trasop.

– Dette er selvfølgelig stort for oss spillere. Det blir vel fort den eneste gangen i karrieren vi kan spille mot Vålerenga som Oppsal-spillere, sier 16 år gamle Mats Solvang.


Han følger selv Vålerenga tett.

– Det er det laget jeg holder med i Tippeligaen. Det blir gøy å spille mot idolene, og jeg gleder meg til å ta noen tøffe dueller mot "Doffen", sier midtbanekrigeren og sikter til VIF-kaptein Kristofer Hæstad.

Klanen med 2000 fans

Oppsal er selvsagt glade for å få muligheten til å invitere til en ny folkfest, 28 år siden sist klubben hadde lag i 1. runde i cupen.

– Det har ringt hele tiden siden trekningen ble klar, og jeg har fått mange spørsmål om billetter. Det er stor interesse for kampen, og 2500-3000 tilskuere kommer av seg selv. Været har betydning på hvor mange ekstra som kommer, sier daglig leder i Oppsal Fotball, Ole Anders Arntsen som sier Oppsal har plass til 5100 tilskuere.

Klanen har allerede reservert 2000 billetter, og selv om troen på cupskrell ikke er den største – har ikke Oppsal tenkt å forære avansementet til Oslo-naboen.

– Folk spiller tross alt Lotto hver uke. Det er større sjanse for at vi slår ut Vålerenga enn å vinne i Lotto, kommenterer trener Kjell Magnussen.

Møter Shelton

Oppsal har et ungt lag i år, bestående av mange lokale gutter.

– Vi har blant annet med oss tre 94-gutter. Det viktigste for oss er å berge plassen i år. Med tre andrelag, Korsvoll og Nordstrand i de første kampene kan vi få en tøff nok start, sier trener Magnussen.

Marlon Wayne Hylton er inne i sin 2. sesong for a-laget. Han har spilt i VIF tidligere, og gleder seg til å møte gamleklubben.

– Vi satser på å ha det gøy. Vi får bare gjøre så godt vi kan, sier høyrebacken.

Det er usikkert hva slags lag VIF kommer med, men Marlon kan risikere å møte lynhurtige Luton Shelton.

– Jeg klarer nok ikke å følge ham på farta, så jeg får satse på å ligge tett i kroppen på ham, sier 17-åringen.

For Oppsal vil cupkampen genere gode kroner.

– Alle inntektene går til oss, og for klubben er dette som å vinne i Lotto. Vi snakker nok om minst 100-200 000, sier Ole Anders Arntsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.