RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsal-ledere føler seg sviktet av spillerne


Daglig leder Kjetil Strømseth og styreleder Bjørnar Allgot går nå hardt ut mot spillerne som ikke møtte til kamp mot Haslum lørdag.
Daglig leder Kjetil Strømseth og styreleder Bjørnar Allgot går nå hardt ut mot spillerne som ikke møtte til kamp mot Haslum lørdag. Foto: Alle foto: Anders Halvorsen
Spillerne har så langt vært ofrene i skandalen rundt herrelaget til Oppsal Håndball, men nå kontrer klubblederne. De føler seg sviktet av sine egne.

NORDSTRAND: Daglig leder Kjetil Strømseth og styreleder Bjørnar Allgot tar nå et oppgjør med den tidligere Oppsal-trioen Erik Skifjeld Alm og brødrene Ørjan og Stian Gabrielsen.

Del på Facebook

Spillerne var blant de fem som ikke møtte opp til serieåpningen mot Haslum lørdag 10. september.

Gabrielsen-gutta og Alm, som alle er aktuelle for andre toppklubber, engasjerte også toppadvokat Gunnar Martin Kjenner i forbindelse med Oppsal-exiten.

Skuffet Allgot

– Det at de ikke møtte opp til kamp mot Haslum, var det som fikk korthuset til å falle sammen, sier Bjørnar Allgot til Nordstrands Blad.

– De er sentrale og gode spillere. Når de flagget så tydelig gjennom en advokat at de ikke ville spille, begynte også de andre å tvile, fortsetter styrelederen.

Under mandagens krisemøte valgte ytterligere fem spillere å forlate Oppsal, noe som førte til at klubbledelsen senere på kvelden trakk laget fra Postenligaen.

– Vi hadde hatt nok spillere i Oppsal til å stille et elitelag, men da måtte vi ha brukt juniorer. De hadde blitt feil både for spillerne selv og de andre lagene i Postenligaen, mener Allgot.

– Skylder ikke lønn

Hele Oppsal Håndball er i økonomisk krise, og storklubben må skaffe i overkant av to millioner kroner før nyttår for å overleve.

Men både daglig leder Kjetil Strømseth og styreleder Bjørnar Allgot hevder at klubben ikke skylder noen av de tidligere a-lagsspillerne penger.

– Det har kommet en påstand om at vi ikke har betalt ut lønn, men det stemmer ikke.

– Etter en liten sjekk fant vi ut at pengene hadde kommet én dag for sent. Det er ikke noe lønn som har uteblitt, alle har fått penger som avtalt, sier Allgot.

– Hva er da grunnen til at brødrene Gabrielsen og Alm ikke lenger vil være i Oppsal?

– De hevder at det sportslige opplegget ikke har blitt som forventet, svarer styrelederen.

– Klubben er i en vanskelig økonomisk situasjon, og det må vi ta hensyn til. Vi kan ikke mandag informere medlemmene om at vi trenger en pengeinnsamling for å redde klubben, og så på onsdag kjøpe spillere.

– Hadde vi kommet i gang med sesongen, kunne ting endret seg. Kanskje vi da hadde fått råd til å hente inn et par forsterkninger, fortsetter Allgot.

– Ikke lagspill

Nordstrands Blad traff styrelederen og daglig leder Kjetil Strømseth i Nordstrandhallen sent tirsdag kveld.

Duoen var lettet over damelagets forrykende serieåpning mot rivalen Nordstrand, men begge var også tydelig preget av de siste dagers kaos.

Kontrastene kunne neppe vært større.

– Hvordan opplever dere at sentrale spillere forlater klubben på den måten?

– Det føles ikke som lagspill, jeg trodde dette var håndball, sier Strømseth, og fortsetter:

– Her jobber en hel klubb hardt for å overleve, og så kommer dette. Det er klart vi er skuffet.

PS! En utvalgt komité skal de neste ukene granske den økonomiske situasjonen i Oppsal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere