Gå til sidens hovedinnhold

Oppsal lekte med Vestli

Håndballdamene til Oppsal lukter på tabelltoppen etter at de utklasset Vestli 31-20 i Stovnerhallen onsdag kveld.

Stovner: Dermed ligger Oppsal på tredjeplass på tabellen, tre poeng bak og med en kamp mer spilt enn serieleder Sarpsborg. Likevel vil ikke kaptein Hanne Kvalheim oppgradere sesongens målsetting.

Målet er topp fem, sier 25-åringen.

Men laget er bedre enn å havne på en femteplass?

Jeg tror jentene er fornøyd med å bli nummer fem. Ender det opp med topp tre så er det supert, og blir vi bedre enn det så er det utrolig bra, sier Kvalheim.

Lett match

Onsdagens kamp mot nestjumbo Vestli var spennende i ti minutter. Da ledet Oppsal "bare" 5-4. Så sa gjestene takk for følget. Det neste kvarteret vant Oppsal 10-2, og matchen var i realiteten kjørt.

Jeg følte at det var en litt slitekamp i begynnelsen, sier Kvalheim.

Så begynte det å skje ting.

Vi fikk satt forsvaret vårt, og da kom også kontringene, sier 25-åringen.

Høyrekanten Kristin Tofteland var lysende, og satte inn åtte mål på kontringer. Med det ble hun også kåret til banens beste spiller. I tillegg var kaptein Kvalheim sikkerheten selv fra straffemerket. Hun satte åtte av åtte.

Det er ikke alltid de sitter like bra, men mot Vestli gikk det jo veien. Når jeg får overtaket på keeperen, så er det litt enklere, sier Kvalheim.

Prøvde alle

Med 16-7 ledelse til pause så ble andreomgangen et lite antiklimaks. Oppsal trøblet både offensivt og defensivt, og noe av forklaringen ligger i at trener Stig Quille lot alle jentene i troppen få spilletid. Likevel vant Oppsal den siste halvtimen med et par mål, og kampen til slutt med 31-20.

Dermed vant Oppsal igjen etter to tap på rappen. Først tapte de for serieleder Sarpsborg, og søndag tapte de den betydningsløse kampen mot andrelaget til Nordstrand.

Vi skal "knuse" Sarpsborg når de kommer til Oppsal Arena på nyåret, sier Hanne Kvalheim.

Det gleder vi oss til.

PS! Oppsal spilte uten storscorer Helene Marthinsen mot Vestli. Hun var opptatt med jobb.

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben