*Nettavisen* Nyheter.

Oppsal med 12 strake seire

JUBEL: Morten Jensen gratuleres av lagkameratene etter 1-0 scoringen. Foto: Foto:Andreas Lindbæk

Oppsal G-19 har vunnet samtlige kamper når serien er halvspilt. Nå går de for opprykk til Interkrets og full pott i 1.divisjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

FÅR SKRYT: Trener Gisle Olsen er godt likt blant spillerne. – Hans spillefilosofi passer oss bra, sier Solvang.

Klikk på bildet for å forstørre.

HURTIG: Ola Eldoranta scoret to mål fra sinn vingposisjon

VESTLI: Oppsals G-19 lag har feid all motstand til side i første divisjon junior denne sesongen.

Del på Facebook

Den sammensveisete gjengen har opprykk til Interkrets i sikte og laget har bestemt seg for å holde sammen også neste år.

– Målet er å rykke opp til Interkrets neste år. Vi er mange som er spilleberettiget neste år og vi har en deal om at vi ikke skal gå til andre klubber før vi er ferdig som juniorer, sier Ole Eldoranta til Nordstrands Blad.

Les også: Landets beste 16-åringer

Enorm bredde

Oppsals juniorlag teller hele 28 mann og laget rullerer på laget foran hver eneste kamp. I tillegg har de et annetlag som teller 14 mann. Også her får de på førstelaget være med for å få matchtrening.

Årets juniorlag består også av mange av de som var med å vinne Interkrets for G-16 i fjor, en seier som ga mersmak for spillerne.

– Det var enormt deilig å vinne den som G-16 spiller. Så vi er veldig motivert til å rykke opp allerede til neste år, sier Eldoranta.

Sammensveiset gjeng

Under torsdagens kamp mot Vestli spilte Oppsal en middels kamp, men vant alikevel 8-0 mot Vestli.

– Det har blitt mange slike kamper. Dette nivået blir for lavt for oss og derfor må vi opp til Interkrets. Men vi tar ingenting for gitt, selv om målet er å vinne samtlige kamper i 1.divisjon, sier Mats Solvang, som meldte overgang til Vålerenga i vinter, men kom tilbake til Oppsal fire måneder senere.

– Jeg følte at jeg ikke fikk det helt til i Vålerenga. Både klubben og jeg kjente ikke oss ikke igjen i hvordan jeg presterte på banen. Derfor ble vi enige om at det var best jeg gikk tilbake til Oppsal. Men dørene til Enga er ikke lukket av den grunn, sier Mats Solvang.

Men nå går det bedre?

– Det er noe med Oppsal som gjør noe med deg. Vi er en veldig god kompisgjeng og jeg føler at det har løsnet for meg etter returen, sier Solvang og får støtte av Eldoranta.

– Vi har spilt sammen siden vi var små og kjenner hverandre veldig godt. Jeg er enebarn og jeg ser på lagkameratene mine som mine brødre, sier Eldoranta, som også ble Norgesmester i 800-metersløp som 15-åring.

Var det et vanskelig valg å velge bort friidrett for fotballen?

– Absolutt. Av og til lurer jeg på om jeg gjorde det riktige valget. Men som friidrettsløper deler du ofte gleden med å vinne med familien og de rundt deg. Som fotballspiller så får jeg være med å dele gleden sammen med mine gode lagkamerater, sier den lynhurtige vingen.

Oppsal spiller sin siste kamp før sommerferien mot Kjelsås torsdag 20.15 på Oppsal Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag