RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsal mot historisk cupfinale


MERE JUBEL: Strekduoen Vilde Mortensen Ingstad (høyre) og Kristin Halvorsen jubler etter at Glassverket ble slått ut i 4. runde.
MERE JUBEL: Strekduoen Vilde Mortensen Ingstad (høyre) og Kristin Halvorsen jubler etter at Glassverket ble slått ut i 4. runde. Foto: FOTO: Arild Jacobsen
Bare nyopprykkede Halden står i veien for at håndballdamene til Oppsal skal få spille en historisk cupfinale i Oslo Spektrum. I kveld avgjøres semifinalen i Oppsal Arena.

OPPSAL: - Nå kjenner jeg at jeg gleder meg, dette blir gøy. Nå håper vi på masse folk i hallen, og at det i hvert fall bikker 1 000, sier trener Arne Senstad.

Jentene hans har levert en strålende høstsesong i Grundigligaen til tross for en haug med skader, og Oppsal er veldig godt forberedt foran kveldens semifinale.

LES OGSÅ: Oppsal nye superkeeper storspilte

- Det har sett veldig bra ut på trening, og vi vet godt hva Halden kommer med, sier Senstad.

- Og det er?

- De har flere gode bakspillere som er tøffe på mål, og i tillegg er de bra på begge kantene. Nøkkelen vår blir å stå bra i forsvar, og plage dem hele tiden, sier Senstad.

En å se litt ekstra opp for hos Halden er midtbacken Martine Kjøniksen Moen. Hun har hatt en bra sesong, og har snittet på nesten fem mål i hver seriekamp.

Undervurderer ikke

Halden er nyopprykket, og har gjort det bra så langt i sesongen. For nøyaktig en måned siden møttes Oppsal og Halden i serien i Oppsal Arena, og den gang skapte haldenserne trøbbel for Oppsal som vant 23-21.

- Jeg har stor respekt for det Halden har fått til, og det er i hvert fall ikke snakk om å undervurdere dem. Det kan jeg love dere, sier Senstad.

I seriekampen spilte Oppsal uten både Amanda Kurtovic og Izabela Duda. I kveldens semifinale er begge med på laget.

LES OGSÅ: Oppsal til semi´n etter cupdrama

- Amanda har sett veldig bra ut på trening, og Duda er absolutt på gang. Så nå har vi enda mer å spille på i et lag som har fungert veldig bra offensivt, sier Senstad.

Vil til Spektrum

Oppsal må finne seg i å være store favoritter mot Halden.

LES OGSÅ: Ellevilt drama da Oppsal slo Glassverket

- Det hadde vært utrolig gøy å få kronet denne fine høsten med en cupfinale i romjulen, sier Senstad.

Selv har Oppsal-treneren ett NM-gull som spiller for Sandefjord for mange år siden, men som trener har han aldri gått hele veien i seniorklassen.

- Jeg har vært og sett på cupfinalene i Spektrum mange ganger, og det er dritkjedelig å ikke få være med. Nå hadde det vært så kult å bare sette seg på t-banen ned fra Oppsal lille nyttårsaften, og få være med på moroa sjøl, sier Arne Senstad.

Kampstart i Oppsal Arena er klokken 19.

PS! Noen kilometer lenger sør spiller Nordstrand mot Larvik i den andre semifinalen i Bjørnholthallen. Der må det mer enn et mirkalel til.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere