*Nettavisen* Nyheter.

Oppsal over streken

Oppsal tok sin fjerde strake seier da de slo Nornen 3127.

Oppsal: Denne kampen måtte Oppsal vinne for å holde Nornen bak seg i nedrykksstriden. Oppsal gikk raskt opp i en ledelse på 40, men klarte ikke å holde på forspranget og lagene gikk til pause på stillingen1414.

Men i 2. omgang var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Oppsal dominerte den siste halvtimen.

Jeg er fornøyd med at vi vinner på en dårlig dag. Spillet er jeg ikke helt fornøyd med, for vi var litt udisiplinerte til tider. Men vi henter oss inn igjen etter at vi slapp Nornen inn i kampen noen ganger, sier trener Bjarte Buen.

Et rotterace

Før sesongen uttalte han at spillet ville være ustabilt og varierende før jul, og dette har holdt stikk. Men de siste fire kampene har Oppsal vunnet, og er over streken for første gang siden første serierunde.

Oppsal har nå 11 poeng, mens Kristiansund har 11 og Nornen 10. Men Buen tror det er langt fram for å være sikker på fortsatt 1. divisjonsspill når fire kamper gjenstår.

Det blir et rotterace. Jeg har veldig stor tro på at vi skal klare det, og vi har fått selvtillit inn i spillergruppen. Vi styrer dette selv nå, men jeg tror vi må ha 1617 poeng for å sikre kontrakten.

Omslaget kom sent

Morgan Lunde ble Oppsals toppscorer med syv mål. Det tok 45 minutter før Nornen satte en oppasser på ham. Veteranen vurderer poengplukkingen til Oppsal slik:

Vi har satt sammen et nytt lag, og selv om vi absolutt har bra nok spillere til å ligge høyere på tabellen, så har det løsnet for oss trefire kamper senere enn vi hadde håpet. Vi har dratt med oss den negative følelsen som tapene har gitt. Det har tatt tid å sette sammen et nytt lag med mange unge, nye spillere, som må finne rollene sine og innse at på et godt lag, så er det klare roller.

Men nå har Oppsal fått fram samspill og trygghet.

Tidligere på sesongen var det mye tut og kjør for oss. Nå går vi inn i matchene med en helt annen følelse og klarer å vinne, forteller Lunde.

Rutinerte spillere

Målvakt Bård Kristiansen debuterte for Oppsal etter overgangen fra eliteserielaget Nit/Hak. 36-åringen gjorde sakene sine bra i 1. omgang, men ble etter hvert byttet ut med Øyvind Holst, som var god å ha.

Tommy Skjelstad (eks. Haugerud) spilte også en god kamp, og den 34 år gamle strekspilleren tilfører laget sårt tiltrengt rutine.

Revansjerte stortap

Nornen slo Oppsal med ti mål i det første møtet, og ifølge bergensernes trener Bjørn Risti var oppgaven å tape med færre.

Vi har en hel backrekke ute med skade. Ved poenglikhet leder vi mot Oppsal på innbyrdes oppgjør. Det var målet vårt foran denne kampen, sier han.

Oppsal på sin side leder på innbyrdes oppgjør i forhold til to av de andre lagene som er involvert i bunnstriden, Kjelsås og Kristiansund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag