*Nettavisen* Nyheter.

Oppsal «rykker opp»

Den talentfulle Vestli-spilleren Steffen Wahlund er positivt innstilt til samarbeidsprosjektet mellom Vestli og Oppsal. Her i kampen mot Runar onsdag.

Herrelaget til Oppsal spiller i 1. divisjon neste sesong. Samarbeidsklubben Vestli rykket ned fra eliteserien onsdag etter å ha tapt 28-24 mot Runar.

STOVNER: De to klubbene inngikk nylig en treårs samarbeidsavtale, etter at styret i Vestli besluttet å ikke bevilge mer penger til herrehåndballen. Oppsal, som i år havnet på femte plass i 2. divisjon, spiller dermed i 1. divisjon neste sesong. Hva navnet på det "nye laget" blir er enda usikkert.

Laber økonomi, tynn stall og dårlig rammer har vært en del av hverdagen for herrelaget til Vestli denne sesongen. Klubben har den siste tiden vært mette på topphåndball og det er da kanskje på sin plass at laget starter med blanke ark sammen med Oppsal.

Daglig leder i Oppsal Håndball Allan Gjerde gleder seg til å komme i gang med prosjektet.

Vi vil at dette prosjektet skal bli et samlingspunkt for Oslo-håndballen. Målet er å bygge opp en sunn organisasjon og kultur. Dette er positivt for begge parter, sier han til Nordstrands Blad.

Hva med de sportslig ambisjonene?


Det kommer helt an på hvem som velger å bli med videre, og det er også opp til spillerne. Men vi legger ikke skjul på at vi en dag vil opp i eliten.

Hvem kommer til å trene laget?

Vi jobber med noen kandidater, men det er for tidlig å gå ut med noen navn.

Håper på støtte

Gjerde tror og håper at samarbeidsprosjektet vil skape entusiasme.

Nå som vi slår sammen to klubber, samler vi også to store områder i byen, og målet er en dag å fylle Oppsal Arena. Vi vil ta opp kampen med de tradisjonell håndballbyene rundt om i landet, sier Allan Gjerde.

Vestli har som sagt hatt store problemer både på og utenfor banen denne sesongen, og det hele toppet seg onsdag da laget rykket ned fra eliteserien onsdag. Vestli havnet til slutt nest sist på tabellen med bare 14 poeng. Laget måtte slå Runar i siste runde for å holde seg, men tapte med fire mål.

Usikre profiler

Nordstrands Blad var i kontakt med flere sentrale spillere i Vestli angående samarbeidsprosjektet med Oppsal etter onsdagens kamp. Oppsal har allerede innkalt til et møte der de vil legge fram planene for neste sesong.

Jeg er usikker på hva som skjer for min egen del neste sesong, men jeg vil møte opp og høre hva Oppsal har å si, sier Vestli-talentet, Steffen Wahlund.

De to største profilene i klubben, Vidar Braathen og Anders Jørgensen, er usikre på hva som skjer neste sesong.

Det er litt tidlig å si hva som skjer, men jeg er spent på planene til Oppsal. Jeg har også fått tilbud fra andre klubber, men nå trenger jeg mest av alt en god ferie, sier Braathen.

Jørgensen blir neppe å se i 1. divisjon til høsten.

Jeg vil fortsette med håndball, men helst på eliteserienivå, sier han til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.