RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsal vant på kvalitet


17-årige Marie Sundfør Tømmerbakke viste seg på ny som et av landets allers største målvaktstalenter. Mot BSK vartet hun opp med flere redninger av ypperste merke.
17-årige Marie Sundfør Tømmerbakke viste seg på ny som et av landets allers største målvaktstalenter. Mot BSK vartet hun opp med flere redninger av ypperste merke. Foto: Foto: Thomas Granerød
Oppsal vant 27-25 over byrival Bækkelaget i Oppsal Arena onsdag.

Oppsal - BSK 27-25 (14-9)

OPPSAL: Det var egentlig langt større kvalitetsforskjell på lagene enn det sluttresultatet viste da Oppsal vant med "bare" to mål over BSK foran 150 tilskuere i Oppsal Arena onsdag.

12 minutter uten nettkjenning

Gjestende BSK virket nemlig uinteresserte og var helt uten tenning i innledningen av oppgjøret. Det skulle gå nærmere 12 minutter før de satte den første ballen bak supertalentet Marie Sundfør Tømmerbakke (17) - som forøvrig sammen med klubbvenninne Charlotte Askeland (30) var kampens klart beste spillere.

Kvalitet og rutine avgjorde

Det hører også med til historien at dette heller ikke var Oppsal sin store kveld på parketten, men de vant oppgjøret på langt bedre kvalitet i enkeltspillere og med mer rutine på utespillerne.

BSK skal likevel ha kreditt for at de kom sterkt tilbake med en godkjent sisteomgang, da Oppsal på utilgivelig måte sank ned på tempo og tillot naboen å gjøre kampen spennende mot slutten. Men, som hovedtittelen i saken tilsier, Oppsal vant på kvalitet - og nevnte Sundfør Tømmerbakke og Askeland var tungen på vektskålen i så måte.

Punkterte kampen

Askeland noterte seg for syv mål og den viktigste av dem alle var da hun punkterte kampen med sin 27-24-scoring minuttet før slutt - i tillegg til at Sundfør Tømmerbakke gjorde livet surt med den ene praktredningen etter den andre. Norges kommende A-landslagsmålvakt?

– Trives godt i Oppsal

Charlotte Askeland kom til Oppsal fra hjembyen Bergen og spill for Tertnes i mai, og virker til å ha funnet seg godt til rette i den blå drakten;

– Jeg trives veldig godt med å spille for Oppsal, en meget hyggelig klubb med mange gode og talentfulle spillere, skryter Askeland.

– Kampen ikveld mot BSK ble litt rotete, vi startet godt, men ble mer stillestående etter pause. Heldigvis så vant vi denne kampen som må anses å være en firepoengers kamp, fortsetter Askeland.

Skryter av målvakten

Askeland er også full av beundring og lovord ovenfor den 17-årige målvakten i klubben;

– Marie er et kjempetalent, kanskje det største av dem alle. Dessuten er hun meget viktig for oss i denne kampen, hun kommer til å bli stor og jeg håper vi får beholde henne her i Oppsal noen sesonger til, avslutter kampens toppscorer til Nordstrands Blad.

– Sent i gang

BSK har et meget ungt lag som på litt sikt nok vil løfte BSK til nye høyder, men mot Oppsal kom laget altså til kort etter en meget dårlig start på kampen;

– Vi kom altfor sent i gang og virket ikke til å ha noen tenning i det hele tatt. Vi kom absolutt bedre med utover i kampen og jeg synes vi spiller en god andreomgang, forklarer Rikke Alræk til Nordstrands Blad.

– Etter pause så begynte vi å sette sjansene våres og jeg synes vi burde ha vunnet denne kampen. Synd vi ikke startet kampen slik vi avsluttet den, avslutter gjestenes toppscorer.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere