RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsalhjemmet må rehabiliteres!


I henhold til sykehjemsbehovsplanen som foreligger nå vil Oppsalhjemmet ikke bli totalrehabilitert de nærmeste fire årene, sier Knut Elgsaas.
I henhold til sykehjemsbehovsplanen som foreligger nå vil Oppsalhjemmet ikke bli totalrehabilitert de nærmeste fire årene, sier Knut Elgsaas.
Oppsalhjemmet har grunnleggende bygningsmessige mangler og feil som ikke blir rettet opp. Nå må noe gjøres, mener Knut Elgsaas (A).

OPPSAL: Knut Elgsaas sitter i bydelens omsorgskomite og leder tilsynsutvalget for Oppsalhjemmet, som flere ganger i året kommer på både uanmeldte og planlagte besøk for å sjekke ulike forhold ved sykehjemmet.

Store mangler

Tilsynsutvalget har gjentatte ganger de siste fire årene pekt på behovet for ulike tiltak for å rette opp de største manglene ved Oppsalhjemmet, men ingenting skjer, sier Elgsaas.

Han sikter blant annet til punkterte vinduer, manglende solavskjerming, indre slitasje med tapeter som henger i laser og altfor små toaletter.

Dette er forhold som går ut over beboerne og som fører til større belastning på personalet. De må utføre et krevende arbeid i et nedslitt og uhensiktsmessig sykehjem, hevder Elgsaas.

Trenger totalrehabilitering

Knut Elgsaas mener at det 33 år gamle sykehjemmet på Oppsal burde vært totalrehabilitert for flere år siden.

En funksjonsanalyse fra 2007 peker blant annet på at kjøkken og vaskeri ikke har en standard som tilfredstiller dagens forskrifter. Det samme gjelder tekniske anlegg, elektro og VVS, med unntak av i sykehjemmets andreetasje som ble rehabilitert i 2001-2002. I tillegg medfører slitte overflater vanskelig renhold, påpeker Elgsaas.

Ved Oppsalhjemmet er det helt basale behov som ikke blir dekket. I desember 2006 og april 2007 var det for eksempel branntilløp i forbindelse med det elektriske anlegget, sier Elgsaas bekymret.

Han opplyser at Omsorgsbygg, som har ansvaret for sykehjemsbygningene i Oslo kommune, i sin årsmelding i 2006 konkluderte med at Oppsalhjemmet er et av flere sykehjem som bør totalrehabiliteres.

Nedprioritert av byrådet

Knut Elgsaas synes det er svært beklagelig at Oppsalhjemmet ikke er prioritert i byrådets forslag til sykehjemsbehovsplan for 2008-2011. Sykehjemsbehovsplanen viser blant annet behovet for sykehjemsplasser og hvilke sykehjem som skal rehabiliteres kommende fireårsperiode.

Når Omsorgsbygg konkluderte med totalrehabilitering allerede for to år siden, er det veldig synd at det ikke blir fulgt opp av det borgerlige byrådet. Men de siste ti årene har de jo ikke vært opptatt av annet enn konkurranseutsetting av sykehjem, hevder Elgsaas.

Budskapet fra byrådet er at det tidligst vil skje noe med Oppsalhjemmet i 2012. Det er helt uakseptabelt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere