*Nettavisen* Nyheter.

Oppsalkvinne siktet for overlagt drap

Hans Richard Strømner skal ha blitt drept med et øksehugg mens han sov i dette huset ved Rustadsaga. Kripos jobbet på åstedet utover denne uka. Foto: FOTO:ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

23 år gamle Hans Rickard Strømner skal ha blitt drept med et øksehugg i boligen hans ekskjæreste leide på Rustadsaga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hundelufter fant 13. oktober liket av Hans Richard Strømner ved disse garasjene i Dølerudveien. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Hans Richard Strømner ble drept 10. juni. Foto: FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

Strømners 21 år gamle ekskjæreste fra Oppsal er nå siktet for overlagt drap sammen med en 22 år gammel venninne. Foto: FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

Kripos etterforsker saken og jobbet denne uken på åstedet ved Rustadsaga. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

KLEMETSRUD/RUSTADSAGA: Politiet pågrep i forrige uke Hans Rickard Strømners ekskjæreste (21) fra Oppsal og hennes venninne (22) fra Etterstad og siktet dem for overlagt drap.

I avhør med Kripos, som etterforsker saken, har de to kvinnene forklart at Strømner ble drept med et øksehugg mens han lå og sov i huset ved Rustadsaga på morgenen 10. juli.

Vasket åstedet

Hans Rickard Strømner ble funnet innpakket i plast og gjemt under en sofa i Dølerudveien på Klemetsrud, rundt 300 meter fra FOD-gården den 13. oktober.

Den nå drapssiktede ekskjæresten jobber som skogsarbeider i Oslo kommune, mens venninnen er hjemmesykepleier.

I følge vg.no skal de to kvinnene i avhør ha forklart at de etter drapet forlot huset, men kom tilbake kvelden etter for å fjerne liket og vaske åstedet.

Fikk ikke plass til beina

Strømner ble pakket i plast og båre ut i bilen, men i følge vg.no skal liket på grunn av dødsstivhet ikke ha fått plass i bilen.

Beina til Strømner stakk derfor ut mens kvinnene kjørte de rundt sju kilometrene til stedet hvor liket av Strømner ble funnet.

På veien skal de ha møtt flere politipatruljer under utrykning til et annet oppdrag.

Motiv

21-åringen og Strømner skal ha vært samboere i et par måneder, før ekskjæresten ville kaste Strømner ut av huset hun leide på Rustadsaga.

I avhør har 21-åringen erkjent den faktiske drapshandlingen, men hun nekter straffskyld. Hun mener hun ble utsatt for vold og følte seg presset og kontrollert av Strømner. Ingen av disse forholdne skal i følge politiet være anmeldt.

Den 22 år gamle venninnen har i avhør forklart at hun overnattet på sofaen i stua og var der da drapet skjedde og erkjenner å ha vært med å vaske åstedet og fjerne liket.

De to kvinnene ble mandag varetekstfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon med medieforbud.

Annonsebilag