Gå til sidens hovedinnhold

Oppsalmann (84) misbrukt i båtheleri

Et brødrepar fra Bærum er dømt for å ha kjøpt en båt de burde skjønt var stjålet.

OSLO TINGRETT: Båten, en Nordan 660, ble stjålet i Porsgrunn i august 2006. Båten ble funnet igjen i Solvik båthavn i Bærum i juli 2011.Tyveriet ble oppdaget da en båtmekaniker som skulle jobbe på båten reagerte på at tenningen var ødelagt, et registreringsnummer på båtens hekk var lakkert over samt at et nummer på båtens motor var slips vekk.

Aldri eid båt

Brødreparet på 45 og 40 år kjøpte båten i slutten av oktober 2008 av en mann som oppga navn og adresse til det som senere viste seg å være en 84 år gammel mann fra Oppsal som aldri har eid båt.

I forbindelse med handelen gikk begge brødrene over båten sammen med selgeren. De stilte få spørsmål og reagerte ikke på noen av manglene.

Lite troverdig

Retten mener imidlertid at det er bevist ut over enhver rimelig tvil at det var flere ytre tegn som tydet på at båten stammet fra en straffbar handling. Deriblant det bortfilte nummeret og et sikkerhetsmerke på døren som var skrapt bort.

Les flere dommer fra tingretten her


Brødrene forklarte også i retten at de ikke hadde lagt merke til merket i hekken som var malt over. Dette finner retten lite troverdig. Det fulgte heller ikke med garantier eller noen bruksanvisninger, noe retten mener er uvanlig på en fire år gammel båt.

Betinget og erstatning

Oslo tingrett fant nylig de to brødrene skyldig i grovt uaktsomt heleri og dømte dem til 60 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. De må også betale 95.000 kroner til forsikringsselskapet for verditapet det led i forbindelse med brødrenes kjøp av båten.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut