RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsalnytt, andre bolken, primo april 2005

Det må være tillatt å bemerke hvor skoen trykker mest, nemlig banktjenesten, som for tiden består av én minibank, og som ved høytider stadig går tom! Nordea er ansvarlig.

I helgen er eldresenteret stengt, og det ville være rimelig å tro at sykehjemmets kafeteria holdt åpent med et noe bredere tilbud. Men nei, bortsett fra en automat med drikkevarer finnes intet annet tilbud for eldre/pensjonister. Flaut?

Det anslås at det i Oppsal-området finnes ca. 3000 beboere over 70 år, de fleste er også godt over 80 år. Mange av disse har bevegelsesvansker grunnet brudd og proteser, hørselshemming og synsvansker. Har de banktransaksjoner må de ned til Tveita, dit det går matebuss to ganger i timen inntil klokken 16.00. Utover det må drosje anvendes - dyrt, og lite egnet for minstepensjonister. Det er svært beklagelig at denne del av Østensjø bydel blir "det svakeste ledd".

I helgene finnes kun ett tibud, nemlig "Den røde hatt", populært kalt "Hatten", som blir det sosiale samlingssted foruten å varte opp med menyer av ypperste kvalitet, og som også fant løsningen på Asosialminister Høybråtens misbruk av demokratiske rettigheter.

Folk som røyker er IKKE spedalske eller bærere av smittsomme svartedau-basiller, og røyketeltet med varme om kveldene ble en suksess. Rett nok, det kom på regningen et mindre "fyringstillegg" på én krone og stedet ble etterhvert "Telthus-hatten" og Kolsen fikk ny grobunn.

Godt at "Nikotinianerne" hadde og har sin skytshelgen som raskt innså diskrimineringen av gutta i "Smoking" med Kols-spøkelset i hælene og etablerte et "dobbelt benkeforslag" som nå bærer navnet "Emfysem-kroken" eller "Svarta Lunga". Kroken har daglig besøk av junior smokers (barne-tanter), skolefolk, "dameballetten" og selvsagt alle de ihuga storrøykerne. Vi takker for intelligent løsning av kritisk "brannfakkel", men den blir videre behandlet ganske snart; Kolskroken arrangerer Høybråte-brann i mai.

Odd W. Holm (Owiho)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere