*Nettavisen* Nyheter.

Oppsals egen Valborg

Lina Sørlie Strand (14) fra Oppsal er klar for premierefest med sin andre film om Olsenbanden jr. Foto: ÅSe Sandmo

Oppsaljenta Lina Sørlie Strand (14) spiller Valborg i Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt, som hadde première 29. januar.

Klikk på bildet for å forstørre.

I aksjon: Lina Sørlie Strand i aksjon som Valborg i Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt. Foto: Nordisk Film & TV AS

ØSTENSJØ/OPPSAL: – Det har vært veldig gøy å spille Valborg. Spesielt siden Olsenbanden er en del av norsk filmkultur, forteller Lina.

14-åringen har allerede rukket å spille inn to filmer med Olsenbanden og har planer om å satse på skuespilleryrket.

– Til neste år må jeg velge hva jeg skal gjøre videre, og tror jeg kommer til å søke meg inn på dramalinjen, selv om jeg vet at skuespilleryrket er veldig usikkert, sier hun.

Hun forteller at innspillingen har vært tidkrevende, men for det meste har det bare vært gøy.

– Det har vært veldig spennende, og jeg har prøvd å gjøre mitt beste, sier Lina.

Og utfordringer har det vært nok av. Det var dager da Lina måtte begynne dagen klokka to på natta, siden det skulle filmes i soloppgangen.

– Det gikk bra, men det var mange trøtte ansikter på settet. Jeg og hun som spiller Ingrid i filmen, filmet det hele og la klippet ut på olsenbanden.no, sier hun.

Morsomme scener

Den unge skuespilleren forteller om hvordan det har vært å spille Valborg i Olsenbanden jr. Mestertyvenes skatt, der noen scener var mer komiske enn andre.

– Vi spilte inn en vannscene, der vi skulle trille rundt i en kano. Det var moro, selv om det ikke akkurat var det varmeste vannet, ler Lina.

Hun trekker frem at denne scenen også var den vanskeligste å spille inn, siden det var vrient å få scenen til å se ekte ut. En annen episode utspilte seg på en skole i Bærum.

– Vi skulle øve på en scene i et klasserom. Og så fant SFO-barna på skolen ut at vi var der, og de begynte å rope og banke på rutene, og ble helt ville, ler hun.

Samhold

Skuespilleren forteller at hun har fått god kontakt med de andre skuespillerne under innspillingen av filmen.

– Vi hadde det veldig koselig sammen, og vi har fått et slags bånd mellom oss. Vi har lært utrolig mye om hverandre, sier hun.

Nordstrands Blad vil vite hvordan hun selv har tolket rollen som Valborg i filmen.

– Hun er en veldig sjefete person, som helst vil ha Kjell for seg selv. Men jeg syns hun er en veldig fin karakter, sier Lina.

Gleder seg

– Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet, og håper det blir bra, sier hun. Skuespilleren forteller at hun syns det er rart å se seg selv på film, også litt flaut.

– Jeg så den forrige filmen med klassen, og det var litt flaut, ler Lina.

Samtidig syns hun det er spennende å se seg selv på lerretet, for da legger hun merke til ting, som hun ikke har sett før.

– Folk burde absolutt gå å se filmen, sier hun besluttsomt, og smiler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.