*Nettavisen* Nyheter.

Opptur på og utenfor banen

(Lyn Fotball) Foto: foto: Arild Jacobsen

Suksesstreneren Tresor Egholm kan vise til resultater både på benken og på banen.

KRINGSJÅ: Tresor Egholm er den treneren som har vært lengst i Lyn Fotball, selv om han ikke har fylt 30 år. Han trente jentelaget (J16) til Norway Cup-gull i 2009, og NM-tittel i både 2009 og 2010.

– Jeg slutter ikke å la meg imponere av disse jentene her. De har så mye talent, og står på hele veien, sa Egholm om norgesmestrene i fjor sommer.

Lyns Damelag fikk han opp til tredjedivisjon, og som kaptein på Lyn Fotball Senior har han vært delaktig i oppreisningsjobben etter at eliteklubben falt sammen og forsvant fra norsk toppfotball. Entusiasmen for Lyn ble tydelig bevist da 2120 supportere så laget banke Vinderen i 6. divisjon. Deretter fulgte opprykk til 4. divisjon.

I 2010 var Egholm turneringsleder for den aller første rene jentecupen i Lyn for spillere i barneskolealder. Året før startet guttene.

– De startet med 50 lag og økte til 130 lag i år, og nå håper vi på en tilsvarende utvikling hos jentene, sa Egholm til Nordre Aker Budstikke etter turneringen.

Egholm ble i januar tatt ut til landslaget i futsal (fotball i sal), og laget har gjort det skarp så langt i EM. Etter kampen mot Andorra 23. januar i år omtales Egholm som «Varierende i prestasjonene, fra det fantastiske til det farlige» av Norges Fotballforbund. Laget er videre til mellomrunden som spilles i februar.

Klikk her for å stemme på din favoritt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag