*Nettavisen* Nyheter.

Oppussingsobjekt 350.000 over takst

Meglerne Truls Alexander Tansø og Øystein Sparingen solgte denne leiligheten på Røa 350.000 over takst. Foto: Foto: Vidar Bakken

Mindre leiligheter og rekkehus går unna i et mer selektivt boligmarked. Januar gir god omsetning og gode priser. Hvor ble det av krisen?

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen ting å si på utsynet mot Holmenkollen. Var nok med å dra prisen over takst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjøper kan nok gjøre noe med stuen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oppussingsobjekter som i Aslakveien er populære.

OSLO VEST: – Nei, det er ikke noen krise i boligmarkedet. Det var riktignok en tøff høst. Vi solgte mye boliger, men det var vanskelig å oppnå topp–priser. I januar har det vært veldig positivt med bra trykk på visninger, sier eiendomsmegler Truls Alexander Tansø hos Aktiv Eiendomsmegling CC Vest.

Les også: Dette er byens billigste enebolig

Stor etterspørsel

– Vi hadde igjen noen «hengere» fra 2013 som ble solgt allerede først uken i 2014. Det kan ha sammenheng med januareffekten, hvor januar er en god måned statistisk og erfaringsmessig sett. Samtidig har det nok vært en korrigering av markedet, etter en dupp i fjor høst, sier eiendomsmeglerfullmektig Øystein Sparingen, som nylig solgte en leilighet i Aslakveien på Røa til 350.000 over takst.

Leiligheten var et oppussingsobjekt med en takst på 2.000.000. Den ble solgt for 2.350.000 kroner.

– Det overrasket oss, men samtidig er det i dag stor etterspørsel etter mindre leiligheter og ikke minst rekkehus/tomannsboliger. For rekkehus og tomannsboliger i prissjiktet fire til seks millioner er markedet veldig positivt. Her opplever vi godt oppmøte på visningene og ofte gode budrunder sier Sparingen.

Les også: Dette er ikke boligen for den blyge

Medieskapt

Eneboliger er det også salgbare. Tansø kommer nettopp fra et salg hvor en enebolig gikk 110.000 over prisantydning.

– Det var også et oppussingsobjekt. Det er viktig for oss å oppnå høye priser på objektene vi selger, men det er også viktig at det er omsetning i markedet og at markedet fungerer. Vi er litt lei av medienes bruk av krisebegrepet. Markedet går i bølgedaler og det snakkes altfor fort om krise når markedet en periode kanskje har vært kunstig høyt og det kommer en naturlig korreksjon, sier Tansø.

– Når mediene tar i bruk krisebegrepet, så påvirker det markedet i stor grad. Mange utsetter salget og kjøperne tenker seg mer om. Omsetningshastigheten per bolig blir lenger, men objektene blir solgt til en fornuftig pris, også i høst, sier Sparingen.

Les også: Ingen vil ha drømmebolig i Groruddalen

Flatt marked i år

– Toppen ble nok nådd i april/mai i fjor. Vi regner med et relativt flatt marked i år, uten de store prissvingningene, sier Tansø.

– Dere har solgt oppussingsobjekter godt over takst. Er det slik at dette er et stigende marked. Er det mange som blir inspirert av alle oppussingsprogrammene som stadig vises på ulike tv-kanaler?

– Det er nok fremdeles slik at man er ekstra betalingsvillig når man kan flytte rett inn i boligen uten å måtte gjøre store tiltak. Noen hobbysnekkere blir nok inspirert, men ofte er det profesjonelle aktører som kjøper oppussingsobjekter for videresalg eller utleie, sier Tansø.

Les også:

Fikk ny stue av TV3, satte fyr på kjøkkenet etterpå

Solgt nesten 2 millioner over takst

– Nå er optimismen tilbake i boligmarkedet

Oslo-megler: – Vi har solgt rubbel og bit. Alt over takst

Dette huset ga soleklar prisrekord på Mortensrud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag