RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppvåkningen!

I en periode på syv minutter i annen omgang tapte Ammerud hele 2-19. Ved halvtid lå de under med 18 poeng. Men de kom grusomt tilbake...

Ammerud: - I pausen fortalte jeg dem at vi hadde en sjanse til å vinne hvis vi virkelig ville det. Jeg ba dem legge vekt på press og intensitet. I siste halvdel spilte vi virkelig bra, sa en hes Ammerud-trener Ron Whitehead til Lokalavisen Groruddalen før han forsvant i garderoben, svett i skjorta etter en avslutning som kunne ta pusten fra de fleste. På tavla lyste seier 68-65 til hjemmelaget.
Vaksinert mot poeng
For en lang stund så det mørkt ut for Ammerud-spillerne.
Virkelig mørkt ut.
Etter mange ampre nærkamper og en litt fomlete start på kampen, gikk Ammerud til 1. pause med en komfortabel 19-14-ledelse over serieutfordrerne NTNUI fra Trondheim. Men da lagene gikk på banen igjen til annen omgang, virket hjemmelaget nærmest vaksinert mot å legge ballen i kurven. Sju minutter ut i omgangen hadde Ammerud satt fattigslige to poeng mot NTNUIs 19!
Totalt vant bortelaget omgangen med 28-5. En amerikansk skyllebøtte fra trener Whitehead i timeouten så ikke til å vekke Ammerudspillerne, som stanget og stanget mot NTNUIs kompakte forsvar. Da NTNUI satte en trepoenger til ledelse 35-21, kunne mange lett tro at kampen var avgjort. De cirka førti frammøtte på tribunen trodde knapt det de så.
Glimrende forsvarsspill
Begge lagene spilte tidvis glimrende forsvarsspill, i en kamp som endte relativt målfattig. Mange poeng ble satt på straffe.
Men om NTNUI lagde pizza av Ammerud før halvtid, lagde Kristian Spernes og co kebab av motstanderne etter hvilen. Hva Ron Whitehead sa i garderoben, kan bare spekuleres i, men med høyt tempo og raske kontringer startet Ammerud jakten på bortelagets ledelse. Anført av en skuddkåt Efrem Russom ble ledelsen sakte, men sikkert spist og fordøyd, bit for bit.
6 minutter og 39 sekunder før slutt viste lystavla 52-52. Derfra og ut fulgte lagene hverandre som skygger.
Seriemestre?
NTNUI kom til kampen med to sterke borteseire i sekken, mot henholdsvis Gimle og Hop, og hadde mulighet til å halvere Ammeruds serieledelse på fire poeng med seier i denne kampen. I stedet ble håpet knust da hjemmelaget gikk forbi og kontrollerte inn til trepoengsseier i sluttminuttene.
Da sluttsignalet gikk, lå bare restene av bortelaget igjen på banen. På andre halvdel jublet Ammerud-spillerne som om de skulle ha avgjort serien. Og kanskje gjorde de nettopp det.

I pausen fortalte jeg dem at vi hadde en sjanse til å vinne hvis vi virkelig ville det.
Ammerud-trener Ron Whitehead


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere