RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppvokst med ski på beina


På hverdagen kan Zarina og datteren Simrah ta en aketur i nabolaget. Alle foto: Nina Schyberg Olsen
På hverdagen kan Zarina og datteren Simrah ta en aketur i nabolaget. Alle foto: Nina Schyberg Olsen
Zarina Rashid kom til Norge i 1975. Siden den gang har hun stått på ski, slalåm og skøyter, og benyttet seg av vinteraktivitetene Norge har å by på.

LOFSRUD: Zarina Rashid er et av de første innvandrerbarna som kom til Norge i 1975. Fra barndommen av har Zarina benyttet seg av alle slags vinteraktiviteter.

Mine foreldre var veldig flinke til å ta meg og mine søsken med ut i naturen på vinteren. Etterhvert som jeg vokste opp fikk jeg gode norske venninner, som også var mye ute om vinteren, forteller Rashid.

Drivmotor

Zarina har to barn, en sønn på 17 år og en datter på fem år, og er opptatt av at både barna og ektemannen utnytter vinteren for fullt.

Vi er ute i vinterkulda hver helg, i fire-fem timer og av og til på hverdagene. Mannen min kom til Norge for fem år siden, og liker veldig godt å stå på ski.

Familien tar skiturer i Øst- og Nordmarka, hvor de etter en lang tur koser seg på skistua. I ferier pleier de å leie hytter med muligheter for ski og slalåm. Skal familien gå på skøyter, er Spikersuppa og Valle Hovin midt i blinken.

Når det har snødd godt, liker jeg og min femårige datter å lage snøhytter. Da setter vi inn telys og koser oss inne med kakao. Jeg er på en måte en drivmotor når det kommer til vinteraktiviteter med familien, sier Zarina.

Femårige Simrah Shahbaz har i en periode også gått på skiskole.

Dårlig informert

Selv om snøen ikke skremmer Zarina og hennes familie, er det flere av våre nye landsmenn som er forsiktige når det gjelder vinterkulda.

I vår bydel er det mange med utenlandsk bakgrunn som velger å holde seg inne om vinteren. Derfor liker jeg ordtaket: «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær», forteller Rashid.

Rashid mener at grunnen til kuldefrykt er manglende informasjon.

Mange av mine pakistanske venninner har vist interesse for vinteraktiviteter og spør meg ofte om hva slags ski- og utstyr eller klær de skal velge. De blir ofte overrasket over hvor glade deres barn blir etter en sånn tur, sier Rashid.

Naturglad

Zarina Rashid mener at det er viktig å bruke den norske naturen, når anledningen byr seg.

Det er så fine omgivelser i den norske naturen. Slike turer er både god mosjon og fine opplevelser. Dessuten vil ikke våre barn føle seg utenfor når etnisk norske barn driver med vinteraktiviteter på skolen eller utenom skoletiden, avslutter Rashid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere