OPS skaper het debatt

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Skolene trenger oppussing. Byrådet mener Offentlig-Privat samarbeid er løsningen. Slikt blir ikke godt mottatt av sosialistene.

RÅDHUSET/HØYBRÅTEN: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) redegjorde for byens tilstand under bystyrets møte i forrige uke, og i den forbindelse kom spørsmålet om rehabilitering av nedslitte skoler opp.

Dette er kostbart, og kommunen kan ikke spa opp alle pengene som trengs. Løsningen, mener byrådet er offentlig-privat samarbeid (OPS).

– Ikke bra

Å foreslå privatisering av kommunale instanser skaper hete debatter.

OPS har vært et omstridt tema i bystyret, og sosialistene benyttet nok en gang sjansen til å uttrykke sine motforestillinger.

– Vi har problemer med at kommunen selger skoler for å få dem pussa opp, for så å leie dem tilbake. Byrådet må lære at selv om mye privat er bra, så er ikke alt privat bra. Debatten om offentlig-privat samarbeid handler ikke om vi skal ha, men hvordan vi skal ha det, sa Rune Gerhardsen (Ap).

Store uenigheter

Kjell Veivåg (V) slo tilbake og viste til hvor fornøyde elever og ansatte ved Høybråten og Persbråten skoler er etter at de ble pusset opp med OPS.

– Jeg lurer på hva det er med Høybråten og Persbråten som er feil? Hva har lokalbefolkningen ikke forstått, ettersom de er glad i disse skolene? Hva vil Rune Gerhardsen gjøre som er annerledes? Hva er feil med de to skolene, som i dag fungerer aldeles utmerket i sine lokalmiljø? undret han.

Gerhardsen nektet å la seg vippe av pinnen og repliserte:

– Da lurer jeg på hva som er feil med Kjell Veivåg som ikke selger huset sitt, for å få det pusset opp og så leie det tilbake. Dette er en finansieringsform som ingen andre bruker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.