*Nettavisen* Nyheter.

Optimal oppladning før svømme-NM

Sara Nordenstam tok tre individuelle gull og sølv forrige NM. Nå håper hun på mer suksess under årets NM som går i Nadderudhallen torsdag til og med søndag. Foto: Foto:Andreas Lindbæk

15 jenter og fem gutter fra Lambertseter Svømmeklubb skal kjempe om NM-gull i kortbane i Nadderudhallen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristian Thorsen (t.v) går for minst en medalje. Sindre Eilertsen (t.h) er også en mann skal se opp for under NM.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sara Nordenstam er Lambertseter Svømmeklubbs største gullhåp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Joacim Lilleåsen tror på suksess

Lambertseter: – Jeg er optimist foran Norgesmesterskapet. Det har vært en utrolig bra oppkjøring hvor vi har unngått skader og sjukdom, sier trener Joacim Lilleåsen til Nordstrands Blad.

Beste klubb

Lambertseter Svømmeklubb ble den beste klubben under fjorårets NM kortbane som gikk i Stavanger.

Selv om konkurransen er vesentlig høyere i år, har klubben ambisjoner om å fortsatt være den beste klubben når NM er ferdig på søndag.

– Vi kan hevde oss blant de beste klubbene under NM, men konkurransen er tøffere. De største klubbene har styrket seg betraktelig i år og det kommer garantert til å bli satt noen rekorder, sier Joacim Lilleåsen, som kom fra Bærum Svømmeklubb foran denne sesongen.

– Men våre svømmere er veldig klare for NM. Jeg gleder meg voldsomt nå og kjenner at det pirrer ekstra mye nå.

Jentene dominerer

Lambertseter Svømmeklubb sender hele 15 jenter til Bærum, men treneren sier også at han er glad for at stadig flere gutter tar steget opp.

– Jentene er selvsagt grunnen til at vi har gjort det så bra her, men vi ser at stadig flere gutter gjør det bra. Det er viktig for klubben at vi gjør det bra på begge sidene, sier Lilleåsen.

– Dette er en herlig gjeng, med en enormt bra treningskultur. Det er ingen tvil at vi har noen ambisiøse utøvere, sier Lilleåsen.

Sara håper på stafettgull

Stafettjentene til Lambertseter skal forsvare tre gull i år.

Sara Nordenstam, som også tok tre individuelle gull - og sølvmedaljer, håper at laget kan gjennta suksessen de hadde i fjor.

– Stafetten er det morsomste med NM. Men det blir mye sterkere konkurranse i år, så vi får sette på plass de som ypper seg mot oss, sier Sara Nordenstam.

Hun mener at seirene hun får sammen med de andre jentenegjevt enn de man tar individuellt.

Sara skal også svømme samme opplegg som hun hadde i fjor, men sier at hun ikke er helt i toppform.

– Jeg er ikke helt i toppform, men når NM kommer så går det veldig mye på vilje og motivasjon. Så jeg skal gjøre alt for å forsvare medaljene jeg tok i fjor, sier hun.

Nytt stjerneskudd

Kristian Thorsen er en av favorittene på 1500-meter.

Han tror at mulighetene for medalje er til stede.

– Jeg tror vel jeg er med å kjempe om medaljer i 400, -800, - og 1 5000 meter crawl. Jeg gleder meg voldsomt, sier Kristian Thorsen som mener at formen er veldig bra for tiden.

Thorsen har også en seniormedalje fra før, da han tok bronse i Kristiansund for to år siden. Men under junior-NM i fjor høst gikk ikke det noe bra og Thorsen er svært revansjesugen på å rette opp den fadesen.

– Foran det mesterskapet hadde ikke jeg optimal oppkjøring. Sjukdom preget resultatet og jeg er mer enn klar for NM nå, avslutter han.

PS: Malene Pedersen (14) stiller i NM. Hun har den femte beste tiden i 200-meter bryst i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.