RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimisme i Oslo etter Mladic-pågripelse


Grünerløkka-beboer Dino Prohic har lenge ønsket å få sannheten bak Balkan-krigene på bordet. Nå håper norskbosnieren at pågripelsen av Ratko Mladic vil skape forsoning på Balkan.
Grünerløkka-beboer Dino Prohic har lenge ønsket å få sannheten bak Balkan-krigene på bordet. Nå håper norskbosnieren at pågripelsen av Ratko Mladic vil skape forsoning på Balkan. Foto: Foto: Privat
Norskbosniske Dino Prohic, forfatter og tidligere journalist i Lokalavisene Oslo, gleder seg over at krigsforbryteren Ratko Mladic nå er tatt.

GRÜNERLØKKA: – Bosnia, Serbia og Kroatia har vært gisler i en feilslått politikk på 90-tallet, sier Prohic til dittOslo.no.

– Denne pågripelsen er veldig viktig, et stort skritt videre som på sikt kan føre til varig fred. Nå som de store krigsforbryterne er tatt vil vi kunne få et endelig oppgjør. Folkene på Balkan trenger å forsones!

Del på Facebook

Tør snakke

Ratko Mladic ble pågrepet i går, tordag 26. mai. Nå håper Prohic at flere sannheter skal komme på bordet, på grunn av stoltheten til Mladic.

– Han er kjent for å si ting som de andre krigsforbryterne ikke tør å si, sier Prohic.

Har møtt Mladic flere ganger

Dino Prohic har møtt Ratko Mladic flere ganger og sier han opplevde ham som en svært hard og brutal mann.

Sammen med Radovan Karadzic anses han som hovedmannen bar Srebrenica-massakren i 1995.

Optimistisk

Et skår i gleden er at pågripelsen kommer veldig sent, fremholder norskbosnieren. Men han er optimistisk, sier han, og har stor tro på at sannheten skal seire.

I morgen gjester Prohic NRK radios Ukeslutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere