*Nettavisen* Nyheter.

Optimisme i Østensjø

ENDELIG I MÅL: Det var en sliten gjeng som etter mange timers debatt og saksbehandling endelig fikk østensjøbudsjettet for 2012 i havn. Her bydelsdirektør Tove Stien omkranset av (f.v.) Hanne Eldby (SV), Kristin Sandaker (Ap), Erland Bakke (H), Tommy Skjervold (frp) og Britt Inglingstad (V). FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Bydel Østensjø går det nye året i møte med en stram økonomi, men fremtiden ser lysere ut enn på lenge.

ØSTENSJØ: Budsjettbehandlingen 15. desember startet med at bydelens økonomisjef Håkon Kleven kunngjorde at de siste års enorme underskudd er snudd til et overskudd på 340.000 kroner.– Med en total budsjettramme på 1,6 milliarder kroner er det et bittelite overskudd, men det er fryktelig mange år siden sist og veldig hyggelig at vi endelig er på pluss-siden, sa Kleven.

Roste administrasjonen

De to partigruppene svarte med å rose bydelsadministrasjonen for innsatsen i 2011, som de nå kan høste resultatene av .

LES OGSÅ: Hørt i BU...

– Budsjettet er fortsatt stramt, men det finnes handlingsrom, sa Pål Einar Røcht Johansen (Ap).

– Vi er langt på vei enige med både bydelsadministrasjonen og AP/SV i deres budsjettforslag. Det virker som det er gjort grundig arbeid, men det er rom for noen endringer, sa Erland Bakke (H).

Bedre for barnehagene

Både høyre- og venstresiden hadde endel forslag til endringer i budsjettet.

Det var enstemmighet om å gjeninnføre overtid i barnehagene for å ha personalmøter på kveldstid.

Begge sider var også enige om å endre kravet om at barnehagene må ha utleieinntekter.

Her ble det vedtatt å avvikle inntjeningskravet i de enkelte barnehagenes driftsbudsjetter, men innføre et felles inntektskrav. Halvparten av utleieinntektene i den enkelte barnehagen får de beholde selv, resten går til en fellespott.

Demens og renhold

Blant sakene som skapte mest debatt var AP/SVs forslag om å ansette en demenskoordinator, opprette en lokal klagenemd for avslag på sykehjemsplasser og mer penger til holdningskampanje mot rasisme.

Høyresiden syntes det var feil å bruke penger på dette på bekostning av sykehjemsplasser, men fikk ikke gjennomslag.

Høyre/Frps forslag om å kutte administrative årsverk tilknyttet barnehager, samt kartlegging av pluss og minus ved kommunalt renhold skapte også debatt.. Disse forslagene ble nedstemt av AP/SV-flertallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.