RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimismen råder blant bydels politikerne

Medlemmene av bydelsutvalget tar fatt på siste år av valgperioden med mer optimisme enn på lenge.

Nordstrand: De 15 politikerne har siden 2003 slitt med dårlig økonomi, vanskelige prioriteringer og stadig skifte av bydelsdirektør.

Det er mye som ikke har gått på skinner etter sammenslåingen av Nordstrand, Lambertseter og Ekeberg/Bekkelaget til én bydel for tre år siden.

Men, etter at Per Johannessen (tredje direktør i perioden) plasserte seg i sjefstolen for en måned siden, er smilene kommet tilbake. Jeg har stor tro på at vi sammen med han skal få bydelen på rett kjøl igjen. Han har vist at han kan styre en bydel (bydel Bjerke, red. anm.), sier BU-leder Ulf Stigen.

Partiene mener

Vi har spurt de enkelte partiene om "hva kan ditt parti gjøre for å rette opp økonomien i Bydel Nordstrand?"

Ingvald Bore (Høyre): Vi vil støtte bydelsdirektørens plan for å få balanse i bydelens økonomi av to grunner. I denne planen opprettholdes alle forebyggende tiltak som ungdomsklubb, utekontakter, frivillighetsentraler og eldresentre. I eldreomsorgen har Høyre som mål at folk skal få hjelp og støtte fra bydelen slik at de kan klare seg lengst mulig i eget hjem. Ved midlertidig opphold på sykehjem etter sykdom, skal rehabilitering nå settes igang fra dag én med sikte på å kunne komme tilbake til hjemmet.

Heidi Vibeke Røseth (SV):
Vi har hele tiden ønsket at bydelen skal drives effektivt, men har samtidig sagt at det eneste realistiske er å ta inndekning over flere år for å opprettholde et forsvarlig velferdstilbud. Nå har vi fått en direktør som sier det samme, og det gir grunn til optimisme. I stedet for stadig å komme med forslag om nedleggelse av f.eks. ungdomsklubb, tas det nå grep på større områder hvor man ser nye muligheter. Det er et stort løft, og vi kommer til å følge nøye med om folk får de tjenester de har krav på, vi er spesielt bekymret for eldreomsorg og barnevern. SV blir ikke med på urealistiske tiltak i forhold til dette.

Steinar Lende (Ap):
Vi er glade for det gode samarbeidet med den nye bydelsdirektøren. Vi vil jobbe videre med merkesakene våre. Vi blir for eksempel aldri med på nedleggelse av ungdomsklubber og eldresentre. Ap ser positivt på direktørens treårs perspektiv, men vi ser at det kan bli tøffe tak både i 2007 og 2008, og lite rom for nytekning.

Ulf Stigen (Frp):
Vi er godt fornøyd med at vi nå har en bydelsdirektør som ser muligheter og som spiller på lag med bydelspolitikerne og bydelens befolkning. Det vil bli tøft å snu den økonomiske situasjonen, men vi vil ta initiativ til et tverrpolitisk samarbeid med alle partier. fremover blir det også svært viktig å lytte til bydelens befolkning og ta deres tanker, synspunkter og ideer seriøst. Et eksempel på det siste, er at vi allerede er i en god dialog med velforeninger på Nordstrand.

Kristelig Folkeparti og Venstre svarte ikke på spørsmålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere