Øraker-elever: – Vi representerer Oslo!

Klare for gi alt: Luke Whittington (14), Haakon Lyngstad (15), Nora Andreassen (15) og Celina Blikstad Blumenthal (14) i klasse 9C gleder seg til konkurranse i Arendal.

Klare for gi alt: Luke Whittington (14), Haakon Lyngstad (15), Nora Andreassen (15) og Celina Blikstad Blumenthal (14) i klasse 9C gleder seg til konkurranse i Arendal. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

– Jeg innrømmer at jeg er veldig, veldig stolt, sier rektor Solveig Bugge. 19. april går Celina, Haakon, Nora og Luke for seier.

Stolt lærer og rektor: Elevene sammen med mattelærer Stine Skattebøl (t.v.) og rektor Solveig Bugge.

ØRAKER: – Vi samarbeider godt, også har vi litt forskjellige sterke sider, så det fungerer veldig godt, sier Celina Blikstad Blumenthal (14).

– Ja, og du er skikkelig god til å telle, sier Haakon Lyngstad (15).

«Firerbanden» ler hjertelig. De er tydelig både glade og stolte over å ha blitt plukket ut til å representere klassen, skolen og Oslo i KappAbel-konkurransen som går av stabelen 19. og 20. april.

– Mattelæreren vår, Stine Skattebøl, gikk rundt i klassen og tittet på hvordan vi løste de ulike oppgavene.

Det som ble avgjørende tror jeg var vår måte å løse de ulike problemstillingene på. Det var viktig å finne egne metoder, sier Celina.

12 best - et lag

KappAbel er en matematikk-konkurranse for alle skoleklasser på 9. trinn i grunnskolen. To innledende runder avvikles via internett.

De 12 beste klassene i de innledende rundene får sende et lag til semifinalen, og de tre beste lagene i semifinalen går videre til finalen.

– De har jobbet godt og vært igjen etter skoletid for løse oppgavene. Deltagelsen i denne konkurransen er frivillig, så det var spennende å se hvor mange som hadde lyst til å være med, sier Skattebøl.

Det er andre gang på tre år at Øraker skole stiller med et lag til semifinalen i Arendal.

Sist minnes rektor Solveig Bugge at det ble jobbet hardt med en prosjektoppgave i forbindelse med KappAbel. Denne oppgaven er nå tatt bort.

Satser på finale

– Det hadde vært utrolig morsomt å gå videre til finalen og selvsagt å vinne, sier Nora (15).

– Da blir det kladdekake på skolen, smiler Celina.

– Sist gang vi var med gikk dessverre ikke våre elever videre til finalen, så det hadde vært gøy å ta seieren hjem nå, sier Bugge.

Foreløpig er ikke fremkomstmiddelet til Arendal helt bestemt. Både tog og fly foreslås, men rektor holder en knapp på Sørlandsekspressen.

– Jeg tror det blir det enkleste. Uansett blir dette spennende å følge med på, avslutter Bugge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.