Gå til sidens hovedinnhold

Oral Bee er tilbake

Anders Smedstad, kjent som den norske rapperen Oral Bee, slapp sin tredje plate forrige uke. Og den selvutnevnte gangster-rapperen gikk rett inn på første plass blant den mest nedlastete hip-hop musikken på Itunes.

FROGNER: Forrige uke ga Oral Bee ut sitt tredje album "Putter Det Ned As Usual" og dermed er "Putter det ned-triologien" komplett. Og musikeren er meget fornøyd med produktet.

– Dette er en ego-tripp plate. Plata er full av selvskryt og mange westcoast-låter. Jeg har også med en oldschool låt med Mr.Pimp-Lotion som heter "Diggiloo Diggiley", inpsirert av den svenske Grand Prix-gruppa The Herreys, sier Anders Smedstad.

Populær i USA

Selv om rapperen synger alle låtene sine på norsk, har han skaffet seg et kjent navn i USA gjennom å produsere låter for andre artister. Blant annet har den verdenskjente artisten Baby Bash hatt med en Oral Bee låt i et album som har solgt til gull i USA (over 500.000 solgte).

– Jeg reiser en del til California og jobber med undergrunnsartister og produsenter der. Plata er også delvis spilt inn i der, og albumet er delvis produsert av produsenter som blant annet har produsert for Snoop Dogg, sier artisten.

– Hustler i Hegdehaugsveien

Anders Smedstad (27 år) som opprinnelig er fra Nesodden, har valgt å bosette seg midt i Oslos beste vestkant.

– Jeg er hertugen av Hegdehaugsveien. Det finnes ikke større bawlere eller hustlere enn meg i dette området, skryter Anders Smedstad.

– Men er det ikke bedre for rappere å bo på østkanten?

– Det er enklere å få tak i champagne her, svarer han kontant.

Rett inn på topp

Anders Smedstad forteller Lokalavisen Frogner at platen gikk rett inn på første plass på lista over de mest nedlastede Hip Hop albumene på iTunes den første uka den lå ute.

– Det er jeg meget fornøyd med, siden 50 cent ga ut albumet sitt samtidig som meg. Det var gøy å slå han uten noen som helst form for markedsføring. Det er stort, sier Smedstad.

Plata kan kun kjøpes via Itunes eller om man tar kontakt med artisten selv. F.eks. på twitter.com/oralbee

– Jeg er en ung entrepenør som tar platebransjen i egne hender. Men det kan hende Platekompaniet tar den inn etter hvert, avslutter Anders Smedstad.


Oral Bee blir også å finne på Blå torsdag kveld.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser