RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordførerkampen er i gang


Rune Gerhardsen, Fabian Stang og Carl I. Hagen kjemper om makten i Oslo
Rune Gerhardsen, Fabian Stang og Carl I. Hagen kjemper om makten i Oslo Foto: Foto: Alexander Synstad
Kampen om ordførerstolen tjuvstartet tirsdag ettermiddag. Temaet var kampen for et bedre miljø og renere Oslo.

GRÜNERLØKKA: Oslo-miljøet vil bli ett av temaene i høstens kamp mellom utfordrerne Carl I. Hagen (Frp), Rune Gerhardsen (Ap) og sittende ordfører Fabian Stang (H). Debatten ble aldri brennhet, men kanskje en fin oppvarming til senere slag. Det var RENAS som inviterer til miljøseminar og ordførerduell på DogA ved Akerselva.
Ordfører Fabian Stang kom med en grei oppfordring i sin innledning.

- VG kan gjerne komme å titte i mine avfallsbøtter. Jeg er klar for kildesorteringen med tre bøtter i skapet, sa Stang med et glimt i øyet.

Holdninger

Utfordrer og politiker-ringrev i Carl I.Hagen slo fast at en Oslo-ordfører må gå foran som et godt eksempel i miljøtankegang. Han vil ha en ren og pen by. Og barn og unge som læres opp til å få gode holdninger.

- Vi må skape holdninger. Byen skal være ren og gi et godt inntrykk. Men vi har også kommet langt på flere områder. Og det er bred politisk enighet om de store miljøprosjektene i byen. Men folk må huske på at ting tar tid, selv om vi er på god vei, sa Hagen.

- Jeg vil at vi går litt lenger enn å bare tenke på sigarettsneiper som ligger på gata.Vi må leve litt annerledes enn før. Vi må bygge hus som varmes opp på en annen måte. Menneskeheten har heldigvis hatt større utfordringer enn å måtte forholde seg til å ha tre avfallsbøtter hjemme. Forpliktelser og ansvar. Det vil jeg bruke mye av ordførerrollen til, sa Gerhardsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere