RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordnet opp på banen


Lars Lindgren arrangerte en fotballkamp mellom to ungdomslag fra Holmlia og Nordstrand lørdag kveld. Ungdommene møttes for å løse tidligere konflikter på banen, og Lindgren var svært fornøyd med kampen.
Lars Lindgren arrangerte en fotballkamp mellom to ungdomslag fra Holmlia og Nordstrand lørdag kveld. Ungdommene møttes for å løse tidligere konflikter på banen, og Lindgren var svært fornøyd med kampen.
Det var duket for gnistrende fotball lørdag kveld da to ungdomslag fra Holmlia og Nordstrand møttes på banen.

MORTENSRUD: Det var Lars Lindgren som arrangerte fotballoppgjøret mellom de to lagene. Lindgren har i 15 år jobbet med ungdom som har havnet på kanten av loven, og han har tidligere sett gode resultater av megling med ball.

Ungdommene fra Holmlia og Nordstrand har tidligere hatt sine konflikter, men nå håper den svenske ungdomsarbeideren at kampen var begynnelsen på en løsning på problemene. Kampen foregikk i fjellhallen under Senter Syd på Mortensrud.

Godt spill

Selv om laget fra Holmlia vant kampen 7-0, hang ikke spillerne fra Nordstrand lenge med hodet, forteller Lindgren.

Holmlia hadde tross alt spillere fra Tippeligaen. Når Nordstrand hadde tenkt seg litt om, så var de nok egentlig fornøyd med at det ikke ble mer enn 7-0, forteller Lindgren.

Etter kampen ble banens beste spillere valgt.

Nordstrands valgte beste spiller på Holmlia-laget og omvendt, forteller ungdomsarbeideren.

Internasjonal erfaring

Lindgren har erfaring som ungdomsmegler i Sverige, USA og Norge. Han har flere ganger sett hva som skjer når to grupper med motsetninger møtes på banen.

På banen får man se hverandre fra en annen side i en lengre periode, og der ser man fort hverandres gode og mindre gode sider. Det skaper en kontakt som ellers er vanskelig å få til. Megling over et bord leder fort til beskyldninger og "du sa ditt og du sa datt". På banen er fokuset ikke på hverandre, men ballen, forklarer Lindgren.

Nordstrand bandits

Lars Lindgren har tidligere vært med på å starte den amerikanske fotballklubben "Nordstrand bandits". Et lag som fortsatt eksisterer i dag, og som opprinnelig bestod av avhoppere fra nynazistmiljøet på Nordstrand og ungdom fra innvandrermiljøet.

Han er ikke sikker på om ungdommene som lørdag møttes på banen skal danne et fotballag sammen, men han har håp om at de kan bli en sammenspleiset kameratgjeng.

Det dreier seg om å møtes og finne på ting sammen som ikke dreier seg om alkohol. Om de lager en idrettsklubb gjenstår å se, sier Lindgren.

- Begynnelsen på noe

Han var stort sett veldig fornøyd med kampen mellom de to kameratgruppene fra Holmlia og Nordstrand.

Noen brutale taklinger var det, og det var røft spill fra begge lag. Men det var kanskje bra. Så får man ordnet opp ute på banen og ikke utenfor, sier Lindgren og legger til:

I det store og hele så synes jeg det gikk bra. Og det var flott å se at noen av de eldre gutta møtte opp og støttet de to lagene. Dette var begynnelsen på noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere