RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordnet seieren selv


Ullern Imbatibles var akkurat så uslåelige som navnet deres betyr i Norway Cup. Kaptein Lars Kvarekvål kunne løfte pokalen etter finalen.
Ullern Imbatibles var akkurat så uslåelige som navnet deres betyr i Norway Cup. Kaptein Lars Kvarekvål kunne løfte pokalen etter finalen. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen
Guttene fra Ullern lot treneren være igjen hjemme og meldte på sitt eget lag i Norway Cup. Det gikk hele veien.

EKEBERG: Det ble et rent lokaloppgjør i finalen i klasse F i Norway Cup, da Ullern møtte Vestre Aker. Men det var ingen genistrek av en trener som gjorde at Ullern til slutt vant kampen 2-1. De rødhvite stilte nemlig uten trener i årets Norway Cup.

– Spillerne meldte på laget selv og har kjørt vårt eget løp, sier kaptein Lars Kvarekvål etter at gullet i Norway Cup er et faktum.

De fleste på laget spiller på Ullerns G14-lag til vanlig. I tillegg har de med seg en kamerat som spilte i klubben før. I Norway Cup kalte de laget Ullern Imbatibles, som betyr «uslåelige Ullern», og det stemte jo bra.

Les også: Sto opp tidlig for å spille ett minutt

Ledelse etter seks sekunder

I finalen tok Ullern ledelsen allerede etter seks sekunder. Den ujevne banen gjorde at Vestre Aker-keeper August Helle bommet på et tilbakespill. Dermed fikk en våken Jacob Wilhelmsen en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Men Vestre Aker har et godt lag, og de spilte seg etter hvert inn i kampen, og det var ingenting å si på at Tinius Helle utliknet midtveis i første omgang. Begge lagene hadde så et par muligheter til å ta ledelsen, men 1-1 holdt seg til pause.

Avgjørelsen falt fire minutter ut i andre omgang, da Andreas Sletta kom seg fri på en lav corner og satte inn 2-1 fra kloss hold. Resten av kampen ble nemlig relativt sjansefattig. Ullern hadde mesteparten av presset og grei kontroll.

– Det var egentlig en ganske kjedelig finale, med lavt tempo og intensitet. I semifinalen mot Paces fra Palestina gikk det i et sinnsykt tempo, oppsummerer Lars Kvarekvål.

Kjenner motstanderen

Ullerns kaptein og keeper er likevel fornøyd med utfallet av kampen, naturlig nok.

– Det føles bra. Det er jo ikke lett å vinne Norway Cup, sier Kvarekvål.

Keeperen scoret faktisk hele åtte mål i løpet av årets turnering. I gruppespillet fikk han nemlig spille ute. Sånn er det når spillerne styrer laget selv.

– Det er morsomt når folk får spille på de posisjonene de liker best, selv om de kanskje ikke spiller der til vanlig. Da kan vi for eksempel sette en stor stopper i angrep, smiler Kvarekvål.

I finalen var han imidlertid på plass mellom stengene, og ledet laget til seier mot naboen.

– Jeg kjenner mange på det andre laget, fra SUP og andre steder. Det er moro å spille mot kjentfolk i finalen, særlig når man vinner, sier Ullern-keeperen.

Les også: Finaledrømmen knust for Ullern

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere