RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Organisering er avgjørende


Nytt ansikt: Tove Heggen Larsen har bodd hele sitt liv i Bydel Nordstrand, men det er kun for et par uker siden hun begynte i sin stilling som assisterende bydelsdirektør i bydelen.
Nytt ansikt: Tove Heggen Larsen har bodd hele sitt liv i Bydel Nordstrand, men det er kun for et par uker siden hun begynte i sin stilling som assisterende bydelsdirektør i bydelen.
I midten av september trådte Tove Heggen Larsen inn i stillingen som assisterende bydelsdirektør i Nordstrand bydel.

Sæter: Jeg har blitt veldig godt mottatt, sier Heggen Larsen med et smil.

Den nye assisterende bydelsdirektøren har lang fartstid innen bydelsadministrasjon. I åtte år har hun jobbet i Bydel Bjerke, både som barnehagesjef og som konstituert bydelsdirektør. I flere år jobbet hun dessuten tett med bydelsdirektør Per Johannessen som selv jobbet i Bjerke bydel før han kom til Nordstrand for et år siden.

Fra minus til pluss

Tove Heggen Larsen og Per Johannessen hadde et godt samarbeid som henholdsvis assisterende bydelsdirektør og bydelsdirektør i Bjerke bydel hvor de blant annet jobbet sammen om å snu bydelens økonomi.

Vi opplevde at bydelen gikk fra underskudd til overskudd, og etter hvert ble Bjerke en av de mest veldrevne bydelene i Oslo, forteller Heggen Larsen. En av erfaringene hun drar med seg er omorganisering.

En god organisasjon er helt avgjørende for gode resultater. De ansatte må føle at den jobben de gjør er meningsfylt. Den omorganiseringen som nå er i ferd med å ta form her i Nordstrand bydel, er basert på en organisasjonsstruktur som vi innførte i Bjerke. Samtidig er jeg veldig bevisst på at alle bydeler er ulike, enhver bydel må finne sin form, men all erfaring man kan ta med seg er nyttig, sier Nordstrands nye assisterende bydelsdirektør.

Effektivisering

Den nye organisasjonsstrukturen er basert på en ledelsesmodell med korte kommunikasjonslinjer og klare ansvarsområder.

Den er rasjonell og økonomisk. Men omorganisering er krevende og det kommer til å bli en stor urfordring for alle i organisasjonen for dette er nytt for de fleste, og det blir en annerledes måte å jobbe på, sier Heggen Larsen som gjennom årene har samlet seg verdifull erfaring innen organisering.

Modellen dreier seg om å se bydelen som en helhet, og ressursene som en samlet enhet. Man må spørre seg om hva innbyggerne og brukerne er best tjent med på tvers av fagområder.

Utfordringer

Nordstrand er en herlig bydel, sier Tove Heggen Larsen med en viss porsjon bydelspatriotisme. Hun er nemlig født og oppvokst på Simensbråten.

Det er flott å bo så nærme grøntområdene på Brannfjell og Ekeberg. Der er jeg ofte med turkameraten min, forteller hun og sikter til terrieren Remi. Hun legger ikke skjul på at det er en rekke store utfordringer som følger med hennes nye jobb.

Men nå har jeg alltid likt utfordringer, sier Larsen med et smil. Dette er jo en dame som har måttet takle utfordringer før. Da Per Johannessen ble bedt om å overta som bydelsdirektør på Nordstrand, fikk hun nøyaktig en helg på seg til å forberede seg på å ta over som konstituert bydelsdirektør.

Da er det godt å ha Brannfjellområdet like ved. Jeg bruker dette området mye når jeg trenger å koble av, røper hun og legger til at hun gleder seg til å jobbe for at bydelen hun bor i blir enda bedre:

Den største utfordringen ved å jobbe i en bydel, og den overordnede faktoren, er økonomien. Det som er min hjertesak er å holde fokus på kvalitet og service innenfor de økonomiske rammer man har. Det er hverdagen som er viktigst for folk og det er den bydelen er til for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere