RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orgelbrus i sikte

Med 53 stemmer og fjernverk kommer Uranienborg kirkes nye orgel til å glede mange ører.

$PHOTOHEADER_ON$URANIENBORG:$PHOTOHEADER_OFF$ Avtalen mellom Uranienborg kirke og Kuhn er nå underskrevet og om et par år kan kirken smykke seg med et nytt orgel.

Det nye orgelet har 53 stemmer og har et fjernverk. Det betyr at deler av orgelet, stemmene, plasseres bak alteret, forteller menighetsforvalter, Arild Yri.

Finansieringen er på god vei. Kirken har tre millioner kroner i et fond og kommer til å holde kontinuerlig konserter og andre arrangementer for å finansiere orgelet.

Det koster mellom ni og ti millioner kroner, sier Yri.

I desember 2009 skal orgelet innvies i kirken, men det kommer allerede i oktober. I løpet av den tiden skal det stemmes, monteres, tones og tilpasses.

Det vil være en periode uten stort orgel. Til sommeren neste år vil det gamle sendes av gårde til Zürich. Deler av det gamle skal restaureres og benyttes i det nye. Orgelhuset vil se ut slik det er nå, sier menighetsforvalteren, som selv har vært i Zürich og sett hvordan orgel med fjernverk fungerte.

Det var veldig fascinerende. Nå er det bare å jobbe videre med innsamlinger. Jeg føler vi er på god vei, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere