RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Originalt: Klokkenist Vegar Sandholt, tidligere kantor i Østre Aker og nåværende kantor Ieva Berzina på orgel med konserten «Fra himlen høyt». Verk skrevet spesielt for klokker og verker som er skrevet for andre instrumenter.	FOTO: JAKOB KIRKEVAAG
Originalt: Klokkenist Vegar Sandholt, tidligere kantor i Østre Aker og nåværende kantor Ieva Berzina på orgel med konserten «Fra himlen høyt». Verk skrevet spesielt for klokker og verker som er skrevet for andre instrumenter. FOTO: JAKOB KIRKEVAAG

Original jubileumskonsert

Trolig har det aldri vært framført et slik verk i en norsk kirke før, og i så måte en ganske så klangfull avslutning på jubileumsuka.

ULVEN: Østre Aker kirke har rundet 150 år og det har blitt feiret en uke til ende, og mer blir å høre utover høsten, skal en høre på Prosten i dalen Anne Hilde Laland:

– Groruddalens vakre og fantastiske og store Østre Aker kirke har bursdag: Hun blir 150 år! Hun kan nesten ikke tro hva som skjer: Så mange vil feire henne, så mange vil fylle henne med musikk, sang, spill, teater, gudstjenester, spennende foredrag og mennesker i alle aldre, alle fasonger, av alle slag. Det er det beste hun vet, nå blir det fest!

Original avslutning

Selve jubileumsuka ble avsluttet med en ganske så original kirkekonsert. Verker for klokkespill og orgel. Og ifølge klokkenisten selv Vegar Sandholt:

– Det har trolig ikke vært framført maken konsert i noen norsk kirke tidligere.


Og det ble en ganske så klangfull opplevelse. Med verker skrevet spesielt for klokkespill, Sonata de chiesa for carillon av Rex Le Lacheur og mer kjente verk av andre komponister. som Air av Johann Sebastian Bach.

Liv og røre

Det har ellers vært mange andre arrangementer. Noe for alle, både store og små.

– Det har vært mange innom og det har vært stor og god stemning, sier sogneprest og prosjektleder for jubileet, Heinke Foertsch.

Østre Aker kirke er en treskipet langkirke fra 1860 muret i nygotisk stil, kledd i teglstein. Den ligger i Ulvenveien 110 på det som tilhørte Ulven gård, beliggende i bydel Alna, nederst i Groruddalen i Oslo. Kirken var sognekirke for Østre Aker menighet, som ble opprettet i 1861. (Wikipedia)

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere