*Nettavisen* Nyheter.

Ormsundroer tatt ut i Team Tufte

Får vi se Olaf Tufte (t.v) og Hans Gunnar Grepperud (21) sammen i en dobbeltsculler i OL i London 2012? Foto: Aina Moberg

I helgens ro-NM i Årungen annonserte Olaf Tufte at han satser mot OL i London. Med seg på laget har han Hans Gunnar fra Malmøya.

ÅRUNGEN: Fire lovende roere er plukket ut av Olaf Tufte for å satse mot London-OL i 2012 i dobbeltsculler. To fra Horten roklubb, en fra Fana, og Hans Gunnar Grepperud fra Ormsund roklubb.

Det er en veldig spennende satsing, og jeg er glad for å ha blitt tatt ut, sier 21-åringen til Nordstrands Blad.

OL-vinneren fra Beijing sier følgende om Hans Gunnar:

Han er en uslepen diamant som kan bli farlig god.

Virkningsfull tittel

Han er oppvokst på Malmøya, og startet med roing da han var 12 år.

Jeg hadde ikke så mye valg, he-he, ler Hans Gunnar. Faren, Magnus Grepperud, har OL-bronse fra 1984. Og nå satser altså unge Grepperud mot sitt eget OL. Men Hans Gunnar vil ikke ta for store ord i sin munn når det gjelder ambisjoner.

Dere skrev en gang i Nordstrands Blad at jeg ville ha OL-gull over hele siden. Det var virkningsfullt å lese. Jeg vil jo ha det, men det er en lang vei dit, sier Malmøy-gutten.

Satsingsgruppe

Team Tufte er en satsingsgruppe fram mot London, men dersom man ikke presterer er det rett ut. Og det er flere roere som kan rykke opp.

Det er åpent sånn sett. Men jeg skal gjøre mitt beste for å henge bra med, sier Hans Gunnar, som studerer på ingeniørlinja i Oslo.

Plass til to

Etter en litt skuffende 6. plass i helgens NM, er finalen i U23-VM neste år, Hans Gunnars første store målsetting.

Jeg tar et skritt av gangen. OL er lenge til, og jeg må ha andre målsettinger underveis, sier han.

Det er uansett bare plass til to stykker i dobbeltsculleren som Olaf Tufte håper blir uslåelig i London.

Olaf er milevis foran oss andre, men jeg gleder meg til å trene med ham, og forhåpentligvis bli en bedre roer, avslutter den sindige Malmøy-gutten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.