RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ormsundveien 14 blir økobolig

Bystyret har bestemt at sveitservillaen i Ormsundveien 14 skal forbli på kommunale hender og bli del av et byøkologisk forsøksprosjekt.

NEDRE BEKKELAGET/SENTRUM:
Bystyret går nå inn for at leietakere i kommunale utleieboliger skal få mer medvirkningsrett enn tidligere. De bestemte, mot byrådspartiene Høyre og Fremskrittspartiets stemmer, at det skal etableres et byøkologisk boprosjekt i Ormsundveien 14, der brukermedvirkning med fremtidige beboere, Husbanken og aktuelle fagmiljøer skal være en viktig del av prosjektet.

Vil ikke belønne

Striden i bystyret sto imidlertid om man skulle invitere med seg stedets husokkupanter på utformingen og gjennomføringen av det kommende prosjektet.
Både KrF og SV tok til orde for å ikke belønne husokkupantene.
For oss blir det et paradoks at saken vår fikk flertall, men at det prosjektet som vi har brukt de siste åtte månedene på å utvikle, kanskje blir gjennomført av noen andre. Vi mener på ingen måte at vi skal "belønnes" for at vi okkuperte. Okkupasjonen var et bevisst virkemiddel fra vår side for å få i gang dette prosjektet, men vi har samtidig hele tiden satset på dialog og demokratiske metoder for å få gjennomslag, sier Anne Rita Andal som er med i Ormsund Byøkologiske Buforeining. OBB ble startet den dagen hun og flere andre uten lov tok bolig i Ormsundveien 14. Andal sier at foreningen samme dag sendte et brev til Boligbygg for å varsle at de ønsket en dialog i saken.

Køen er lang

Anne Rita Amdal er samtidig klar på at det er fint at boligen forblir kommunal, men hun frykter prosjektet kan bli et pengesluk. Det var vårt engasjement og vårt prosjekt som førte til at dette huset nå forblir i kommunal eie. Vårt prosjekt er klart til gjennomføring, og en av grunnsteinane i prosjektet er at det skal være lave kostnader for alle parter. Nå ser det ut til at prosjektet kan ta lang tid å komme i gang med, og at det blir høye kostnader for Oslo kommune, dersom byråden velge å gjennomføre det på sin måte, sier Amdal. Jeg håper byrådet er raske og velvillige i forbindelse med gjennomføringen av prosjektet, sa Venstres Ola Elvestuen. Byrådet er svært positive til utviklingen av byøkologiske boliger. Vi er allerede i gang i Enebakkveien 37 og forbereder nå Ormsundveien 14. Jeg er glad for at SV og KrF tok opp at forslaget om ikke å gi forrang til dem som "tar seg til rette" i boligkøen. Det er urettferdig at noen sniker i køen, sa byråd for byutvikling Grete Horntvedt (H) i debatten.
Horntvedt opplyser til Nordstrands Blad at Boligbygg er i gang med prosjektet med byøkologiske boliger.
Ormsund Byøkologiske Buforeining får selvsagt være med i den videre prosessen, men det er ikke gitt at de er de som får flytte inn i huset. Vi har en lang liste over folk som trenger bolig i Oslo, og kanskje er det andre som er foran i køen som ønsker å bli med i et slikt prosjekt, sier Horntvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere