RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orud fikk æren


Vinneren ble gjort kjent på Rådhuset i dag tidlig.
Vinneren ble gjort kjent på Rådhuset i dag tidlig.
Olav Orud fra Montebello og hans bidrag «Mann og bauta» vant konkurransen om å utforme minnesmerke over H.M. Kong Olav V ved Rådhuset i Oslo.

MONTEBELLO: Juryen legger til grunn at utkastet presenterer H.M. Kong Olav V med honnør og verdighet, at utkastet uttrykker god personkarakteristikk og viser skulpturelle kvaliteter utover ren portrettlikhet. Juryen mener dessuten at utkastet uttrykker nærhet, men samtidig kongelig distanse.

– Vinnerbidraget fremstiller Kong Olav med honnør og verdighet, sier ordfører Fabian Stang.

I underkant av 50 kunstnere leverte bidrag i konkurransen. Kunstnerne Tore Bjørn Skjølsvik, med bidraget «Kongens nærvær», og Kristian Blystad, med «Ved sin sokkel», honoreres spesielt for sin innsats i konkurransen.

– Vi er glade for å se at så mange har levert utkast til konkurransen. Vi tar det som et tegn på at Kong Olav var en folkekjær konge som var elsket av folket, sa Stang.

Statuen skal stå på Olav Vs plass vest for Oslo rådhus. Tidspunkt for ferdigstilling samt avdukning av vinnerutkastet er vår / sommer 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere