*Nettavisen* Nyheter.

«Oscar-fest» på Gimle

For femte året på rad arrangeres Gimle filmfest. Torsdag kveld gikk startskuddet, og Gimle kino hadde rullet ut den røde løperen.

FROGNER: – Filmfesten er en tradisjon og det nærmeste vi kommer vår egen ”Oscar-fest”, sier Christin Berg, programdirektør i Oslo Kino.

I en uke fremover kan filmentusiaster nyte femten håndplukkede filmer på norsk lerret, og årets filmprogram skiller seg litt ut fra fjorårets:

– Den største forskjellen er at det i år er fire norske filmer med. Det at de fire er med gjenspeiler den norske filmproduksjonen, sier Berg.

«Gimlefilmen»

Filmene som blir vist er ifølge Berg av god og solid kvalitet. Det er et mangfold blant filmene og de dekker forskjellige sjangere.

Filmfesten er blitt et varemerke for bydel Frogner de siste årene, og huser hvert år faste publikummere som til og med har fast plass i kinosalen.

Berg sier en slik filmfest er viktig for bydelen, og mener byens fineste kino er en av grunnene.

– Publikumsundersøkelser viser at Gimle kino scorer høyt på popularitet og det kommer nok av kinoens atmosfære, lukt, lys og interiør. I tillegg viser vi det vi kaller ”gimlefilmen” som har fokus på den store kvaliteten.

Sammen med faste publikummere, er det også noen førstegangere som har tatt veien til filmfesten. Katarina Vik er en av dem.

– Hvorfor er du her i dag?

– Hovedsakelig på grunn av åpningsfilmen. Jeg har ventet lenge på å se den og planen min er at jeg skal se flere filmer også. I tillegg er det jo stas å være her. Gimle kino er jo tross alt den fineste kinoen og det er ekstra bra stemning, sier Vik.

Spent regissør

Filmen som satte startskuddet for kvelden var filmatiseringen av Haruki Murakamis suksessroman ”Norwegian Wood”. Handlingen finner sted i Tokyo på 1960-tallet hvor studentoppgjøret er i gang og den unge Watanabe leter etter den store kjærligheten.

Filmen har fått varm mottakelse under Venezia filmfestival og regissør Tran Anh Hung håper på den samme mottakelsen her.


– Det er en god bok som jeg valgte å filmatisere. Jeg er spent på kvelden og håper publikum vil like den, sier Hung.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag