Oscars gates nye kafé-galleri-butikk

Beregn god tid når du planlegger et besøk hos Janne i Oscars gate 54 – butikken er full av godsaker. FOTO: ELLEN RØNNING

Beregn god tid når du planlegger et besøk hos Janne i Oscars gate 54 – butikken er full av godsaker. FOTO: ELLEN RØNNING

Inn en port, rundt et hjørne, ned en trapp og inn en dør. Der finner du Janne Jaffe Hesstvedts skattekammer.

FROGNER: Janne har gjort som mange jenter gjør når de blir damer; det de egentlig vil. For hennes del var det kinderegget i Oscars gate 54.

– Blant mange gode barndomsminner fra sommere i Son står besøkene i stedets sjarmerende krims-krams-butikk i særklasse. Der, og i gallerier fjern og nær, kunne jeg bruke uendelig med tid på bare å se. Endelig har jeg mitt eget krims-kramssted med galleri og en liten kafé.

Kremmer

Janne Jaffe Hesstvedt har jobbet i familiens dentalfirma fra hun var ferdigutdannet. Det gjør hun fremdeles.

– Det hadde aldri gått uten. Litt sparepenger rekker ikke langt når man starter opp slik, selv om mye er selvgjort og husleien grei.

Janne er glad for sin erfaring fra familiebedriften.

– Jeg har jo lang fartstid som kremmer, det kommer virkelig godt med nå. Den foretningsmessige siden med alle sine lover og regler kjenner jeg heldigvis godt.

Oase

Janne har overtatt tannlegekontorene i kjelleretasjen i huset hun bor i, og har forvandlet det hele til en idyll, både inne og ute i den lille bakgården. Og alt man ser er til salgs, bortsett fra innehaversken og hennes praktfulle kasseapparat.

– Jeg har planlagt dette stedet i tre år, så jeg har hatt god tid til å finne min stil og mine leverandører. Oppussing og innreding har vært kjempegøy, men aller best er det å fylle lokaler og bakgård med saker og ting jeg liker så godt selv!

Oscars gate 54 byr på mye fin- fint, og Janne Jaffe Hesstvedt er flink pike og satser på norsk design, fair trade og gjenbruk uansett om det gjelder klær, interiør, smykker, pynt, stæsj, kaffe eller kunst.

– Og vår første vernissage hadde vi lørdag 24. april. Lene Holstad, født og oppvokst i Oslo, er første kunstner ut. Lenes acryl-malerier passer fint inn her, synes jeg. Hennes utstilling varer til 16. mai. I tillegg har vi en rekke andre malerier for salg – med god variasjon av mer og mindre kjente kunstnere.

Kafeen i denne lille treenigheten byr på alle varianter av kaffe, te og kakao, mineralvann og hjemmebakte fristelser. Janne baker alt selv, og farmors eplekake topper listen for tiden.

Oscars gate 54 er åpen onsdag til fredag fra 10.00 - 19.00, lørdag fra 10.00 til 16.00 og søndag fra 12.00 til 17.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.