*Nettavisen* Nyheter.

Oslo – en badestorby

BYSTRAND: Med utsikt mot fjorden og båttrafikken, og med Skulpturparken, grønne plener og Astrup Fearnley Museet i ryggen, har Oslos nye bystrand en flott beliggenhet. Foto: Foto: Ellen Rønning

Fredag ettermiddag åpnet bystranda og skulpturparken ytterst på Tjuvholmen. Og i Bjørvika er Sørenga badepark og et par småstrender underveis.

Klikk på bildet for å forstørre.

KANALSVØMMMING? Kanalen deler bygget som huser Astrup Fearnley Musset, som åpner 29. september. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

TJUVHOLMEN: Med bystrender og badeparker i sentrum, og flotte strender både øst og vest i byen, blir Oslo endelig en ekte badestorby.

Ikke som Barcelona og Las Palmas, men på norsk vis, med strender, svaberg og brygger, bygget etter de rammer naturen setter.

Kultur, lek og bading

Ytterst på Tjuvholmen, med Astrup Fearnley Museet i ryggen, åpnet skulpturparken og bystranda fredag ettermiddag, med ordfører og annet fintfolk på plass.

Fra klokka 15 fredag var det fritt fram til å slenge ut håndkleet og svømme ut mot havet eller inn i kanalen for resten av oss. Eller rusle en tur og titte på de fem første skulpturene i den flotte parken, som er tegnet av den verdensberømte arkitekten Renzo Piano.

Samme mann står bak Astrup Fearnley Museet, som åpner 29. september.

Gave til byen

Da Selvaag fikk kjøpe tomten av Oslo Havn var bygging av bystrand, skulpturpark, utsiktstårn og kunstsenter en del av avtalen.

Oslofolk og gjester til byen skulle få et nytt sted å ferdes uten inngangspenger, og området rundt Astrup Fearnley Museet er ment å være et område for lek, bading og avslapping for alle.

Antakelig vil mange badegjester finne veien inn i det fantastiske museet også. Det gjør ingenting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.