RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Oslo – en moderne hovedstad»


Kristin Vinje fra Høyre
Kristin Vinje fra Høyre Foto: ARKIVFOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I Oslo har valgkampen så langt dreid seg om hvem som er flinkest til å love mest penger til gode formål. Den vanskelige jobben er å sørge for at byen drives så godt og effektivt som mulig.

Del på Facebook

Arbeiderpartiets motstand mot modernisering og nytenkning er et dårlig utgangspunkt. I lys av de utfordringene Oslo står overfor, med en stor og hyggelig befolkningsvekst, er det mer enn noen gang bruk for borgerlig politikk. Det innebærer at vi er åpne for å slippe til alle gode krefter for å videreutvikle velferden og skape en moderne kommune der vi utnytter de mulighetene ny teknologi gir oss.

LES OGSÅ: JANNE SVEGÅRDENS (AP) DOM OVER BYRÅDET: "SKANDALENES HOVEDSTAD"

Osloskolen har blitt et begrep rundt omkring i Norge. Det er ikke uten grunn. I Oslo har vi satset på kvalitet og innhold i skolen gjennom økt timetall, systematisk kartlegging og åpenhet om læringsresultater. Byrådslederkandidat fra Ap, Libe Rieber-Mohn, varslet senest i Dagsavisen i forrige uke en reversering av utviklingen i Osloskolen dersom hun kommer til makten.

Under det borgerlige styret har kollektivtrafikken i Oslo gått gjennom historiske omstillinger. Resultatene har vært entydig positive. Aldri før har så mange reist kollektivt i denne byen. Det er langt flere og presise avganger, det er investert i nye t-banevogner og flere er fornøyde. Arbeiderpartiet har gjort det til sin oppgave å motsette seg alle omorganiseringer som tydeliggjør ansvar og som øker effektiviteten i kollektivtrafikken.

De eldre i Oslo har fått større valgfrihet. Det er innført fritt brukervalg for de eldre i hjemmehjelpstjenesten. De får bestemme selv hvilket tilbud de vil ha og hvem som skal levere tjenesten. Valgfrihet skaper et brukertilpasset tjenestetilbud og det gir trygghet å velge bort tilbud som ikke holder mål.

Arbeiderpartiet og SV strittet også imot å fjerne eiendomsskatten i Oslo for over 10 år siden. I dag har Oslo landets laveste kommunale avgifter og skatter. Med en dogmatisk motstand mot å organisere kommunal drift på en bedre måte, har Arbeiderpartiet i Oslo ikke vært villig til å se på nye måter å drive kommunen på.

Vi opplever en opposisjon i Oslo som konsekvent sier nei når vi snakker om konkurranseutsetting eller offentlig privat samarbeid om bygging av skoler og sykehjem. Det samme gjelder bruk av konkurranse for å få flere og bedre tjenester.

Det borgelige styret vil gjøre det som er nødvendig for at borgerne i Oslo skal få gode og tilpassede tjenestetilbud i tiårene som kommer. Det krever at vi bruker ressursene våre bedre. Mer penger skal gå til å yte pleie. Mindre skal gå til å flytte permer. Vi har gjort oss noen erfaringer etter så mange år i byråd. Vi vet hvor skoen trykker – vi vet hva som bør gjøres.

Modernisering er et vidt begrep. Når du kan bruke elektroniske tjenester og unngår besøk på offentlige kontorer, er dette modernisering. Det er også modernisering når det offentlige overvinner etatsgrenser og vanetenkning for å gi best mulig støtte til dem som trenger det mest. Og det er modernisering når ressurser frigjøres slik at de i stedet kan brukes på områder der det er mer bruk for dem.

Modernisering av kommunen skal gi hver enkelt av oss en bedre og tryggere hverdag. Resultatet av en borgerlig politikk skal være at du er mer tilfreds med de offentlige tjenestene om fire år enn du er i dag. Et fortsatt borgerlig flertall i Oslo er garantien for at du blir det.

Kristin Vinje
Finansbyråd i Oslo, Høyre

Les alt om valget i Oslo her!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere