*Nettavisen* Nyheter.

Oslo 24 - pulsen på en hovedstad

Det var mange som tok turen innom for å se på utstillingen Oslo 24 - pulsen på en hovedstad.

Elevene ved Bilder Nordic School of Photography fanger glimt av Oslo i en travel hverdag i sine fotografier.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anja Kristin Amundsen Olsen har gått en helt annen retning. Hun har valgt å følge en prosituert, og fått høre litt om hvordan de har det. - Det var en stor utfordring, sier Anja, som likevel mener hun klarte den bra. Bildet heter «prostitusjon i Oslo». - Noen menn har giftering og barnesete i bilen, det synes jeg er veldig vanskelig, sa en kvinnelig prostituert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jimmy Johannsson og bildene «World IslamicMission». Han har da vært i moskèn på grønland og fått lov å tatt bilder under bønn. Han ville vise en annen del av verden, enn den som vi ser til vanlig. - Det er en spennende eksotisk relgion, mener Johannsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ragnhild Mellbye og Kristine Silju ble imponert. - Fine stemninger og eksplositivt. Noen ganger kan bilder være vanskelig å forstå, men dette var gjenkjenelig og lett. Vi kjenner oss igjen av noen av bildene, sier de.

Oslo: Forrige uke var det klart for vernissage for utstillingen "Oslo24 - pulsen på en hovedstad" med bilder tatt av elever ved Bilder Nordic School of Photography.
Utstillingen skal representere Oslo som hovedstad, og det den har å tilby.

Alltid våken

I løpet av kvelden kom mellom 250 og 300 mennesker innom for å se utstillingen som ble holdt på strykejernet.

Denne utstilingen, som er den første utstillingen Bilder Nordic School of Photography arrangerer, er et resultat av en to dagers intensivworkshop med tidligere bildeutvelger i VGhelg Hans Olav Forsang og nåværende bildeutvelger i VGhelg Espen Rassmussen i spissen.

- Oppgaven var rett og slett å ta bilder av hovedstaden i forskjellige kulturer, miljøer og sammenhenger. Det som var utfordringen var at de skulle gjøre det på kun 24 timer, forteller Forsang.

- Oslo har et stort mangfold, og utfordringene var å skape en dokumentarisk helhet for å dekke hele byen så bredt som mulig. Oslo er alltid våken. Oslo er åpen 24 timer i døgnet og byr på alt mulig fra fargerike mennesker og kulturer til unike historier. Elevene har prøvd å fange et glimt av dette - det som man ikke legger merke til i en travel hverdag.

Variert og spennende

Det er tatt bilder på travbanen, i moskèn og kirken, på et kunstverksted, livet i kvadratruten, traintrashing, konsertopplevelser og mange flere temaer. Det er også tatt portretter av ordføreren, brannsjefen, generalvikaren til biskopen og forbipasserende på gaten. I tillegg er det også tatt bilder hjemme hos familier. En fra vestkanten og en fra østkanten.

Forsang er imponert over elevene som har produsert så god kvalitet på så kort tid.

- Det er et spennende tema, bildene har blitt spennende og alle har vær sin stil, mener Forsang.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.