Oslo Ap fortsetter med krisehjelp

SINT OG TRIST: Anders Røberg Larsen i Oslo Arbeiderparti har vært på Utøya 14 ganger. Han skulle ønske han var der i år også.

SINT OG TRIST: Anders Røberg Larsen i Oslo Arbeiderparti har vært på Utøya 14 ganger. Han skulle ønske han var der i år også. Foto: ARKIVFOTO

Anders Røberg Larsen er sint og trist og tom. Men klarer ikke slutte å jobbe for sine venner.

OSLO: – Det som holder meg i gang er å gjøre mest mulig, å få hjelpe til, jeg får ikke sove uansett. Jeg bare må gjøre noe, sier Anders Røberg Larsen. Han har vært på Utøya flere ganger enn de fleste. Han sier med gråten i halsen at han skulle ønske han hadde vært på Utøya denne gangen også.

Del på Facebook

– Jeg kan stiene og bygningene, jeg kunne ha hjulpet flere i skjul. Slike tanker baler jeg med, sier Røberg Larsen, som sier mange av dem som ble drept var helt unge jenter og gutter som ikke var kjent på øya.

Tilbud til berørte

Anders Røberg Larsen fikk melding fra sin far i Dagsavisen straks etter eksplosjonen. Faren lå i skjul bak en kopimaskin. Anders selv hadde ferie og befant seg på Alnabru. Faren beskrev en krigslignende situasjon med blod og kaos. Anders startet som førstemann å etablere et kontaktpunkt for folk med tilknytning til Oslo AUF og Ap. Sammen med sin bror begynte han å formidle kontakt med folk på Utøya via Facebook og Twitter. Siden har han jobbet natt og dag. Først ble det etablert et mottak i Lilletorget 1 som er Fellesforbundets lokaler. Nå er mottaket flyttet til ukjent adresse.

– Vi skal holde oppe hver dag fra 14 til 17. Men vi velger å holde adressen skjult. De som trenger oss finner frem likevel, sier Røberg Larsen. Han sier det har vært en jevn pågang av berørte som trenger noen å snakke med.

– Nå har bydelene fått opp lokale mottak. Det betyr veldig mye. Men vi mener det er riktig å fortsette med vårt tilbud likevel, sier Røberg Larsen videre. Han har fått låne en datamskin av bydel Grorud og har etablert seg med et kontor på Stortinget. Hans kontor på Youngstorget er totalskadd.

– De som ønsker hjelp kan gå inn på Oslo Arbeiderpartis nettside. Der finner de informasjon om hvordan de kan komme i kontakt med oss. sier Røberg Larsen.

Fortsatt håp

Anders Røberg Larsen er ansvarlig for Oslo Arbeiderpartis valgkamp. Valg er ikke i hans tanker nå. Han lever i håp om at savnetlisten i Oslo skal bli kortere. At det viser seg at flere folk er hjemme etter dagsturer eller etter å ha blitt hjemme. Kanskje det ligger noen på sykehus som ikke er registrert ennå.

– Jeg kjenner de aller fleste i Oslo AUF. Dette er ekstremt vanskelig å takle, sier Røberg Larsen på vei til å undertegne kondolanseprotokollen som er lagt ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.