RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Raymond Johansen mener Arbeiderpartiet må konsentrere seg om å vinne valget, og dermed droppe en egen ordførerkandidat.
Raymond Johansen mener Arbeiderpartiet må konsentrere seg om å vinne valget, og dermed droppe en egen ordførerkandidat. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Oslo Ap vurderer å droppe ordførerkandidat

Oslo Arbeiderparti diskuterer om de skal droppe ordførerkandidat og heller satse alt på Raymond Johansen som byrådsleder.

OSLO: På et møte i nominasjonskomiteen til Oslo Ap mandag skal den nylanserte byrådslederkandidaten Raymond Johansen ha argumentert for at partiet denne gangen bør samle alle krefter rundt å vinne den politiske makten i byen, melder Dagens Næringsliv.

Johansen, som har vært partisekretær i Arbeiderpartiet siden 2009, skal ha tatt til orde for at partiet ikke bør lete etter en som kan matche Høyre-ordfører Fabians Stangs popularitet som gallionsfigur.

Sentrale kilder i Oslo Ap bekrefter til avisen at det pågår en stor debatt om temaet i partiet, og at stemningen går i retning av å droppe ordførerkandidat.

Noe av årsaken skal være at partiet ikke har greid å finne en kandidat som er god nok.

Etter det avisen kjenner til ble nåværende varaordfører og gruppeleder i Oslo Ap, Libe Rieber-Mohn, aldri spurt om å stille som ordførerkandidat.

Få timer etter at Johansen kunngjorde sitt kandidatur som byrådsleder forrige uke, opplyste Rieber-Mohn om at hun ikke tar gjenvalg. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere