*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-beboere spilte for over 1 milliard i fjor

Særlig de store jackpotene i Viking Lotto bidro til et godt resultat for Norsk Tipping i fjor. Foto: FOTO: Norsk Tipping

Norsk Tippings ulike pengespill omsatte for over 11 milliarder i fjor. Nesten ti prosent av dette stod Oslos befolkning for.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping, mener samfunnet er den største vinneren etter selskapets rekordår. Foto: FOTO: Norsk Tipping

OSLO: Selskapet opplyser i en pressemelding at 2010 ble tidenes driftsår. Årsresultatet ble på 3,2 milliarder kroner, en økning på over 270 millioner kroner.

– Det er gledelig å se at vi har lykkes godt med både produktene og driften vår. Viking Lotto har hatt flere attraktive jackpoter og spillterminalene våre har etablert seg ytterligere i markedet. I tillegg har vi gjennomført en rekke interne kostnadskutt som til sammen innebærer ca. 60 millioner kroner i sparte utgifter i fjor, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

Les også: NORDSTRAND ER DEN NYE LOTTO-BYGDA!

Lotto og Oddsen mest populært i Oslo

Til tross for at Oslo bidro med nesten ti prosent av omsetningen til Norsk Tipping i 2010, havner kommunen helt nede på 334. plass når det gjelder omsetning per innbygger. Unjárga/Nesseby kommune i Finnmark topper statistikken.

I Oslo er det Lotto og Oddsen som skiller seg ut som de mest poulære spillene. Lotto er det spillet som scorer høyest med 543 kroner per innbygger. Det gir en 387. plass blant landets kommuner.

Les også: SKULLE KJØPE PØLSE - VANT 5,6 MILLIONER KRONER

Sammenlignet med resten av landet er det Oddsen som gjør det best i Oslo. Her ligger hovedstaden på 54. plass med 394 kroner per innbygger i 2010.

Vålerenga topper grasrotandelen

Grasrotandelen har bidratt til at Norsk Tippings spillere kan velge hvilken organisasjon som skal motta fem prosent av det de spiller for. Det kommer i tillegg til de formålene Norsk Tipping selv velger å fordele overskuddet til. Almlid understreker at samfunnet nyter godt av Norsk Tippings inntekter.

Les også: POLSKE RAFAEL SKULLE SPARE PENGER - VANT ÉN MILLION PÅ FLAX

– Samfunnet, i form av overskuddsmottakerne innen idrett, kultur og samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner, er alltid den største vinneren. Det er gledelig å se all den aktivitet og frivillig arbeid disse skaper ved hjelp av overskuddet vårt, sier Almlid.

Samlet mottok de organisasjonene fra Oslo som har registrert seg i Frivillighetsregisteret over 18 millioner kroner via Grasrotandelen i 2010.

Ved hjelp av 3306 givere mottok Vålerenga over to millioner kroner, og topper med det listen. På andreplass ligger Fokus Bordtennisklubb, som mottok over 800 000 kroner fra kun 35 bidragsytere. Tredjeplassen innehar Skeid, som mottok nesten 670 000 kroner i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag