Alexander.Synstad@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-bedrifter utfordrer hverandre – hvem er best?

Pengene fra årets TV-aksjon går til Norsk Folkehjelps minerydding i 15 land. Coop Norge i Groruddalen utfordrer i en videosnutt alle næringsbedrifter til å gi penger. Foto: FOTO: NORSK FOLKEHJELP

Årets TV-aksjon nærmer seg. Og Oslo-bedriftene er i full gang med utfordre hverandre når det gjelder å gi penger. Er det din bedrift som blir best i Groruddalen?

SENTRUM/GRORUDDALEN: Bedrifter og organisasjoner kan gi sitt bidrag allerede nå og sørge for at sin kommune hevder seg i kommunekampen. Det har alltid gått prestisje i å være den beste storbyen.

Del på Facebook

I år er det Norsk Folkehjelp som får inntektene fra TV-aksjonen. Pengene går til å rydde miner mange steder i verden.

– Det er jo mye næringsliv i Oslo. Og vi ser allerede at det er bra engasjement blant de næringsdrivende, sier næringslivsansvarlig for TV-aksjonen, Marius Lystad.

– Vi ser blant annet at mange klesforretninger og frisører merker inngangsdøren med «mote mot miner». Det er veldig morsomt at det lages lokale vrier, sier Lystad.

Via TV-aksjonens nettside kan bedriftene og organisasjonene utfordre hverandre. Sekund for sekund blir giverkampen oppdatert.

Hvor mye kan Groruddalen-bedrifter rydde?

Kollega Christina Johnsen er i full gang med utfordre næringslivet i Groruddalen.

Hun røper at Choice Hotels og de ellers mange bedriftene lang Østre Aker vei er blant de hun vil utfordre.

– Bedrifter kan gå sammen og sørge for at store områder med miner kan ryddes. For 140.000 kroner kan et område tilsvarende en fotballbane. Å få med bedriftene er også viktig for å kunne rekruttere bøssebærere.

Coop Norge har sitt hovedkvarter i Østre Aker vei. I en videosnutt (se video over!) oppfordrer han andre næringsbedrifter om å gi så det monner.

– Jeg oppfordrer alle næringslivsledere til å ta del i næringslivsstafetten, sier administrerende direktør Ola Strand.

Rydder miner i 15 land

Pengene fra årets TV-aksjon skal gå til å rydde vekk denne trusselen. Norsk Folkehjelp graver frem og uskadeliggjørminer og klasebomber hver dag i 15 ulike land.

Det er et tidkrevende arbeid, hvor hver kvadratmeter blir søkt gjennom før arealet kan overlates til lokalbefolkningen.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.